Діти з Тернополя зможуть поїхати на навчання до США

Опубліковано в Новини 12.09.2016

Конкурсний відбір старшокласників на безкоштовне навчання в США відбудеться вже цієї суботи, 17 вересня в спеціалізованій школі №5 з поглибленим вивченням іноземних мов о 9:00. Тестування проходитиме в рамках "Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX)".

Ця програма вже не один рік дає можливість нашим учням безкоштовно навчатись в американських школах та проживати в приймаючих родинах, підвищувати свій рівень знання англійської мови та розширювати власний кругозір. "FLEX" здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, повністю фінансується урядом США та адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. 

Участь в обміні можуть взяти учні, які народилися в період з 1 січня 2000 - по 15 липня 2002 років і зараз навчаються в 8-10 класах. Обов'язковою умовою є добре володіння англійською та відповідність учасників вимогам візи J-1. Також, конкурсанти до участі в "FLEX" раніше не повинні були перебувати в США більше ніж 3 місяці на протязі останніх п'яти років.

На початок тестування старшокласники повинні мати з собою оригінал свідоцтва про народження, фотокартку 3х4 зроблену в 2016 році, 2 копії підписаної "Згоди на обробку персональних даних" учасником та одним із батьків (документ є обов’язковим, його можна знайти на сайті:www.americancouncils.org.ua) та ручку  синього чи чорного кольору.

Конкурсний відбір складатиметься з трьох турів та заключного етапу. Впродовж цього діти проходитимуть тести на визначення рівня знання англійської, писатимуть невеликі твори, які відправлятимуться на перевірку незалежною комісією до Вашингтону. Також, конкурсанти матимуть співбесіди з співробітниками організації American Councils. Після цього учасники отримають відповідь, в якій вказуватиметься їхній статус: фіналіст, альтернативний кандидат чи не пройшов. Результати конкурсу будуть відомі в квітні 2017 року. Відповідно, в серпні цього ж року учасники програми обміну "FLEX" вирушать на навчання до Сполучених Штатів і повернуться вже в травні-червні 2018 року.

До слова, участь в конкурсі можуть взяти і діти з обмеженими фізичними можливостями, які народилися в період з 15.02.1999 по 15.07.2002 та навчаються в 8-11 класах. Їм необхідно буде попередити про свою участь київське представництво «AmericanCouncils» для створення належних умов тестування.

Детальнішу інформацію ви зможете почерпнути тут: www.americancouncils.org.ua.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.