Тернополян запрошують на виставку картин, яка діятиме до 15 липня

Опубліковано в Новини 26.06.2020

Учора, 25 червня, у виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею відкрито меморіальну виставку малярства Ярослава Василика (1950-2015), приурочену до 70-річчя митця.

– Не треба визначати мій стиль. Я малюю те, що бачу, тому кожна моя картина виконана в іншому стилі. Коли я був ще юнаком, поставив собі за ціль навчитися малювати до 60 років і тоді провести виставку. Але історія внесла свої корективи, якби не було незалежної України, я би ще, напевно, вчився малювати. Уявіть, з 1973 до 1993 року я намалював 80 робіт, а лише у 1993 році – 20, коли у нас не було фактично роботи. Додам, що я закінчив НУ “Львівська політехніка” промислове, цивільне будівництво, – розповідав колись художник.

Ази художнього мистецтва Ярослав Василик вивчав сам. Спочатку малював дітей, потім родину знайомих, Тернопіль. Свої емоції митець виражав у яскравих, насичених мазках своїх полотен. Його картини часом нагадують застиглі кадри з мультфільму, це коли Ярослав Василик малює своїх дітей, рідних, рідне місто, пишуть на сторінці Тернопільського обласного художнього музею.

Значна частина творів, представлених на виставці - портрети. Художник говорив, що бував на виставках у Львові і помітив, що в більшості експозицій не представлено портретів, відтоді присвятив значну частину своєю творчості цьому жанру живопису.

За 20 років співпраці Ярослав Василик подарував музею 26 картин. Цьогоріч музейну збірку поповнив пейзаж Ярослава Василика, подарований тернопільським художником Юрієм Круворучком.

Виставка триватиме до 15 липня.

Оксана Кухарчук – наукова співробітниця ТОХМ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.