В інтернаті на Тернопільщині є весь спектр послуг для підопічних

Опубліковано в Новини 08.09.2016

Опіка над людьми з особливими потребами залишається в центрі уваги гуманітарного сектору роботи Тернопільської обласної адміністрації. На цьому наголосив Вадим Боярський, директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА, за результатами робочої поїздки до Почаївського психоневрологічного будинку-інтернату.

За його словами, зараз в інтернаті проживає 158 підопічних, 42 ліжко-місць залишаються вільними.

Харчування в інтернаті – чотириразове, також підопічні забезпечені одягом, взуттям та м’яким інвентарем. Окрім того, в закладі діють стоматологічний кабінет, перукарня, кімната гігієни, швейна майстерня, столярний цех, банно-пральний комбінат  та бібліотека. В 2006 році на території збудовано каплицю.

Установа має підсобне господарство: 15,5 га сільгоспугідь, утримуються свині та ВРХ, що дозволяє забезпечувати додаткове надходження коштів, також покращення матеріального становища та харчування підопічних забезпечується за рахунок грошей органів Пенсійного фонду. Основним же джерелом фінансування інтернату є обласний бюджет.

 

«У липні з обласного бюджету для Почаївського інтернату виділили 381,5 тис грн – на ці кошти здійснено капітальний ремонт даху в житловому корпусі. Крім того, важливо було переконатися, що умови перебування підопічних забезпечені на належному рівні. Важливо, щоб уразливі соціальні категорії в Тернопільській області отримували підтримку від влади, ми працюємо, щоб вона ставала ширшою. З кожним днем покращувати якість соціальних послуг – це складова стратегії розвитку Тернопільщини», - зазначив Вадим Боярський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.