На Олімпіаді в Ріо є і представник з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 08.09.2016

У Ріо-де-Жанейро відбулась офіційна церемонія відкриття XV Літніх Паралімпійських ігор.

Протягом двох тижнів 4350 представники 170 країн світу розіграють 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.  Україну на Паралімпіаді представляє рекордна кількість спортсменів - 172 атлети, які змагатимуться у 15 олімпійських видах, - повідомляє НОК України. До речі, два види - параканое і волейбол сидячи, стануть дебютними для українців. До збірної входять представники 21 області. Учасником Паралімпіади у Ріо є і представник тернопільського регіонального центру «Інваспорт» майстер спорту України міжнародного класу з футболу Іван Шкварло.

Вперше наша держава була представлена на Літніх Паралімпійських іграх у 1996 році. Тоді українці посіли 35 місце в неофіційному командному заліку. Дві останні Паралімпіади поспіль наші співвітчизники в четвірці найкращих.

Приголомшливий виступ національної команди відбувся у 2012 році на ХIV літній Паралімпіаді в Лондоні. Національна паралімпійська команда України, у складі якої було 150 спортсменів, виборола 84 медалі, серед яких 32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород (це на 10 медалей більше, ніж у Пекіні-2008, у тому числі - на 8 золотих нагород).

За свої здобутки на головних Іграх чотириріччя наші паралімпійці мають можливість отримати $40 тис. за 1 місце, за 2 – до $26 тис. й за 3 – до $18 тис.

Змагання пройдуть на вже знайомих для українських глядачів майданчиках, які були використані для Олімпійських ігор, що фінішували у кінці серпня.

 

Українські поціновувачі спорту зможуть спостерігати за ходом XV Паралімпійських ігор у прямому ефірі UА:Перший.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.