Як на Тернопільщині вирішують проблему з водою?

Опубліковано в Новини 08.09.2016

Оскільки на Тернопільщині питання води все більше на слуху.

Прес-служба Тернопільського облводресурсів зазначає, що, розглянувши звернення керівника громадської організації «Екоальянс» в публічному листі до голови Тернопільської облдержадміністрації Барни С.С., Тернопільське обласне управління водних ресурсів надає наступні роз’яснення та уточнення.

Тернопільське облводресурсів постійно акцентує увагу на проблемі гідрологічної посухи та вживає необхідні заходи в межах компетенції, а саме: за ініціативи облводресурсів підготовлено доручення голови обласної державної адміністрації від 27 серпня 2015 року №81 «Про забезпечення ефективного використання водних об’єктів області»,  розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16 листопада 2015 року №703-од «Про стан використання водних об’єктів Тернопільської області, вжиття заходів щодо його покращення та запобігання виникненню на них надзвичайних ситуацій», лист Тернопільського облводресурсів до Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації від 29 лютого 2016 року №196  «Стратегія роботи облводресурсів в період маловоддя на 2016 рік», доручення обласної державної адміністрації від 02 березня 2016 року №16 «Про використання водних ресурсів в умовах низької водності».

В зв’язку з проблемою маловоддя в області Тернопільське облводресурсів підняло питання необхідності централізованого водопостачання. Зокрема, Бучацьким МУВГ проведено в цьому напрямку наступну роботу: реконструкція водопроводу в с.Підзамочок; відновлення каптажа джерела і водопроводу в с.Стінка; ведення будівництва водопроводу від свердловини с. Нові Петликівці; відновлено 2,5 км водопроводу с. Підлісне, є проекти на будівництво водопроводів в с. Пилява та  с. Пишківці. На виконання даних доручень та розпоряджень така робота виконується і в інших районах області.

Крім цього, облводресурсів одним із способів реагування та вирішення вищезазначеної проблеми в межах встановлених законодавством повноважень, вбачає корегування  режимів роботи водних об’єктів, заборону наповнення ставків у період маловоддя для попередження зниження водності нижче критичних рівнів та визначає пріоритетність здійснення водоохоронних заходів для покращення водності, використавши кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.