«Люди, отямтеся»: вдова відомого спортсмена з Тернопільщини звернулася до земляків

Опубліковано в Новини 18.05.2020

Вдова чемпіона світу з армреслінгу Андрія Пушкаря Світлана Пушкар закликала кременчан припинити смітити на цвинтарі «Калинівка».

Про це вона написала у фейсбук-спільноті "Типовий Кременець"

– Місце вічного спочинку наших рідних дуже скоро перетвориться на смітник. Звертаюся до всіх кременчан, хто прибирає могили на цвинтарі «КАЛИНІВКА»: люди, забирайте сміття, яке ви туди приносите. Перед Великоднем вихованці, рідні Андрія Пушкаря Андрій Пушкар та колектив Кременецької ДЮСШ імені Андрія Пушкаря прибрали звідти значну частину сміття, об’ємом його вийшло дуже багато, прикріплю в пост фото. Комунальні служби все вивезли. Найприкріше те, що люди знову закидають сміттям прибрані місця. Причому, кажуть мені: «А що такого, тут же прибирали недавно, от і ще приберуть...». Прибирали там ми, а не комунальники. Я відтепер щоразу йду на цвинтар з мішком для сміття, навіть не уявляйте, що я думаю, збираючи його, про вас — тих, хто смітить. Крім того, всіх людей, яких там зустрічаю, прошу за собою прибрати,  написала Світлана Пушкар.

Жінка також зазначила, що попросила міського голову встановити на кладовищі сміттєві баки.  

– Десь місяць тому люди монтували пам’ятник, все красиво, а наслідки - шматки бетону лежать там дотепер. Сьогодні нова купа складених штахет... Слів немає. Я звернулася до міського голови з проханням встановити смітник. Наші рідні не заслуговують лежати в стихійному смітнику, надіюся, ви всі це розумієте. Нам треба навчитися поважати їхні останки і самих себе, зрештою. Нам пора почати зневажати себе таких, що смітять! Міський голова О.А. Ковальчук сказав, що вирішує питання з встановленням смітника. Треба надійний, щоб не спалили і не вкрали. А поки це трапиться, люди, отямтеся! З таким підходом до світу і до землі ми не заслуговуємо ні на що краще, ніж маємо. Огидно і боляче від таких вчинків. Зупиніться! додала Світлана Пушкар.

Фото: з допису

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.