Відомий художник з Тернопільщини сьогодні святкує 84-річчя

Опубліковано в Новини 12.05.2020

Український живописець, народний художник України Іван Марчук сьогодні, 12 травня, святкує 84-й день народження.

Про це повідомляє Лановецька районна рада.

– Сьогодні народився наш талановитий земляк, видатний український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України імені Шевченка - Іван Марчук (Ivan Marchuk Artist), уродженець села Москалівка Лановецького району. Марчук є найтитулованішим українським художником сучасності. Його ім'я внесено до списку сотні видатних людей нашого часу, складеного міжнародною консалтинговою компанією Creator Synectics. Хоча для самого живописця рейтинги мають далеко не найбільше значення, набагато важливішими є гармонія і творчість у всіх її проявах. Все своє життя Марчук віддав творчості, він освоїв різні стилі і вийшов за їх рамки. Геніальний художник створив власний художній стиль, унікальну, складну у виконанні техніку – «пльонтанізму», яка високо оцінюється критиками з усього світу, йдеться у повідомленні.  

До слова, 20 квітня 2010 року в школі с. Москалівка відкрито першу кімнату – музей народного художника України Івана Марчука, а у 2015 році її зареєстровано як мистецький музей. У музеї оформлено такі експозиції: « В оточому гнізді», «Тернистими шляхами», «На піку слави», які висвітлюють життєвий та творчий шлях художника. На стінах – картини-оригінали, зібрано особисті речі, каталоги та публікації. Екскурсоводами музею є учні школи. На базі закладу проводяться заходи районного та обласного рівнів. Музей постійно запрошує відвідувачів прийти та доторкнутись до неповторної техніки митця.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.