У селі на Тернопільщині спалахнули одразу дві пожежі (фото)

Опубліковано в Новини 09.04.2020

Попри заборону та карантин, жителі Тернопільщини продовжують спалювати суху траву, завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Так, 8 квітня у селі Угринь на Чортківщині спалювання сухостою призвело до двох пожеж, які були ліквідовані небайдужими мешканцями спільно з рятувальниками 6 ДПРЧ У ДСНС України у Тернопільській області.

Про це повідомили на сторінці Заводської ОТГ у Facebook.

– Звертаємо вашу увагу, що окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару. Вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. Вогонь знищує комах, маленьких тварин, рослини, які утворюють гумус – родючий шар землі. Більше того, щорічне спалювання сухої рослинності спричинює виснаження ґрунту та, відповідно, зменшення врожайності. Та найбільше турбує те, що такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, загорань будинків, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь до лісових насаджень, перетворившись на справжнє стихійне лихо, йдеться у повідомленні.

Заводська селищна рада закликала громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави, очерету, листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю і здоров’ю мешканців громади.

За спалювання сухої трави загрожує адміністративна відповідальність. Відповідно до ст.77 та 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення. Санкціями передбачено покарання від 340 до 1360 грн; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Фото: Заводська ОТГ 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.