Тернопільщина та Аргентина відтепер заодно

Опубліковано в Новини 28.08.2016

27 серпня, відбулось підписання Угоди про співпрацю.

Підписання Угоди відбулось між  Тернопільською обласною адміністрацією (Степан Барна) , Українською Центральною Репрезентацією в Аргентинській Республіці (Петро Лилик) та Українським національним комітетом Міжнародної торгівлі палати ( Тарас Демкура).

В рамках підписаної Угоди Тернопільщина співпрацюватиме з Аргентиною у сфері залучення інвестицій та економічного розвитку; буде реалізовувати спільні гуманітарні та культурно-освітні проекти. Також передбачується посилена співпраця у медичній галузі, оздоровлення дітей учасників АТО.

«Жоден Парламент Аргентини не дозволяв собі ухвалити антиукраїнського рішення і така принципова позиція для нас є дуже важливою, особливо в нинішній час російської агресії», — зазначив очільник області Степан Барна.

Голова ОДА покладає велику надію , що співпраця з Українською Центральною Репрезентацією в Аргентині сприятиме не тільки спільному духовному та культурному ,а й перспективному економічному розвитку.

«У Традиційно аграрній Тернопільщини в останні роки починають працювати промислові підприємства з іноземниим капіталом. Ми віримо, що цей напрямок набиратиме обертів з допомогою аргентинських колег», — зазначив Степан Барна.

 За словами Петра Лилика, об'єднання аргентинців українського походження складає майже 300 тисяч.«Ми пишаємося бути українцями!» — це наше гасло. Та він впевнений, що нинішня угода матиме продовження цікавих для обох країн проектах.

 

Віктор Овчарук, голова Тернопільської обласної ради, зі свого боку підкреслив, що проектам в рамках нинішньої угоди надаватиметься максимальна підтримка і з боку депутатського корпусу Тернопільської облради.

 

Анастасія Мархоцька

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.