Рятувати тернопільські училища хочуть… армією

Опубліковано в Новини 26.08.2016

Вчитися за рахунок держави пропонують тим, хто потім піде служити за контрактом.

Заклади професійно-технічної освіти з 1 січня перейшли на баланс областей та міст обласного значення. У Тернопільській області для функціонування вказаних освітніх закладів необхідно 190 мільйонів гривень.

Станом на 1 липня заборгованостей із виплатою стипендій та зарплат немає і наразі тримає пошук можливостей для забезпечення профтехосвітніх закладів області. Про це інформують в Управлінні освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

«Ми неодноразово зверталися у Міністерство освіти та Міністерство фінансів з проханням надати дотацію для подальшого фінансування закладів профтехосвіти. Відповіді ми ще отримували, але з надією чекаємо, що вона буде позитивною», — підкреслила начальник управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

У Тернополі є чимало підприємств, які потребують тих чи інших спеціалістів. Тож один з можливих варіантів забезпечення фінансування даних закладів —  це зміна їхнього профілювання. Необхідно надати абітурієнтам можливість освоїти саме ту професію, яка сьогодні користується попитом.

«Підприємства будь-якої форми власності можуть самі оплачувати навчання свого потенційного робітника. Таким чином студент матиме гарантоване місце працевлаштування, а підприємство — кваліфікованого працівника», — додає  Ольга Хома.

До слова, пропозицію впровадити цільове держзамовлення підготовки спеціалістів з умовою подальшої контрактної служби в армії нещодавно озвучив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. За словами очільника області, профтехучилища Тернопільщини у першу чергу повинні готувати фахівців, яких сьогодні потребує армія — водіїв, ремонтників тощо.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.