Є хороші новини для тернопільських дошкільнят та їх батьків

Опубліковано в Новини 26.08.2016

Збільшують кількість закладів для організації виховання та дозвілля дітей.

Чотири дошкільні навчальні заклади відкрили цього року в області, також створено додаткові групи у 5 навчально-виховних комплексах.
Про це повідомила  начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома під час засідання колегії управління.
«У 2016 році відкриті дошкільні навчальні заклади у селах  Ігровиця, Дубівці, (на 50 місць)  Тернопільського,  с. Рожанівка (20 місць) Заліщицького, Кошляки (15 місць) Підволочиського, в Горішньо-Слобідському і Гончарівському НВК (52 місця) Монастириського, Покропивнянському НВК (15 місць) Козівського, Джуринсько-Слобідському НВК (15 місць) Чортківського і Тетильківському НВК – додаткова група (25 місць) Шумського районів», - констатувала Ольга Хома.
За її словами, в області функціонує 581 дошкільний навчальний заклад (в т.ч. 109 НВК) у яких виховуються та навчаються  31,8 тис. дітей, що становить 54 відс. від їх загальної кількості. Різними формами дошкільної освіти охоплено 32,0 тис. дітей віком  від 3 до 6 років.
«У системі дошкільної освіти області діють 558 дошкільних навчальних закладів загального розвитку, 19  -  комбінованих, 2 - спеціальні та 1 – санаторний. При трьох дошкільних навчальних закладах функціонують 17 санаторних груп, у яких виховуються 518 дітей, 56 груп спеціального призначення для 1,4 тис. дітей із порушенням слуху, зору, мови, опорно-рухового апарату, інтелекту, затримкою психічного розвитку. Із загальної кількості дошкільних навчальних закладів 43 мають групи з короткотривалим і 3 – з цілодобовим перебуванням дітей», - зазначила начальник управління освіти і науки облдержадміністрації.

Серед вихованців дошкільних навчальних закладів 709 - це діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 221 – діти-інваліди, 50 – діти-сироти та діти,  позбавлені батьківського піклування.
 Вихованням і навчанням дошкільнят займаються 3465 педагогічних працівників. 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.