Собаки поліцейських Тернопільщини мірялися навиками і профпідготовкою (фото)

Опубліковано в Новини 26.08.2016

Найрозумніша собака та її кінолог поїудть на Чемпіонат світу.

У майстерності подолання смуги перешкод, затримання правопорушника та виконання вправ загальної підготовки службових собак змагалися поліцейські кінологи Тернопільщини. Своїми професійними навичками мірялися команди Кінологічного центру ГУНП в Тернопільській області, Борщівського, Підволочиського і Гусятинського відділень поліції – загалом вісім німецьких вівчарок та їх тренерів, зазначили у секторі комунікацій ГУНП у Тернопільській області.

Спершу собаки продемонстрували своє розуміння і точне виконання не тільки голосових команд, а й жестів господаря. Після цього вони разом з кінологами пройшли смугу перешкод, яка імітує труднощі переслідування правопорушника. Особлива спритність знадобилася чотирилапим учасникам і кінологам щоб одночасно подолати гладкий бар’єр висотою у два метри.

Наприкінці першого етапу змагання вівчарки виконали вправу «затримання» з його подальшою охороною.

За словами заступника начальника Кінологічного центру ГУНП Сергія Крамара, всі собаки виконали програму, як мінімум на оцінку задовільно. Найкращий результат у першому етапі змагань показала команда Борщівського відділення поліції: кінолог Андрій Бордельний і німецька вівчарка Емма.

 - Для того, щоб повністю підготувати собаку для виконання службових обов’язків потрібно майже 2 роки інтенсивної дресури, але результат – вартий затрачених зусиль, – розповів  начальник Кінологічного центру ГУНПв Тернопільській області Віталій Жилко. - Майже всі вівчарки несли службу в зоні АТО. Вони відмінно допомагали шукати вибухівку, наркотики і розкривати злочини по гарячих слідах

Абсолютний переможець змагань вівчарка Емма та кінолог Андрій Бордельний поїдуть помірятися силою з командами інших областей за титул найкращого поліцейського кінолога України на чемпіонаті в місті Мукачево.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.