Мільйонний ремонт: у школі на Тернопільщині намагалися таємно вичистити дошки з грибком

Опубліковано в Новини 19.02.2020

У Лановецькій школі №1 на Тернопільщині під час капітального ремонту спортзалу встановили старі дошки, уражені грибком. Вартість ремонту становила понад 1,5 млн грн. При цьому за ці гроші замість нового матеріалу, школа отримала не тільки вкриті цвіллю дошки, але і стовпці зі старої цегли. А замість високоякісних розчинів для укладання будівельного матеріалу було використано дешеві бетонні аналоги.

Про це повідомляла неодноразово Оксана Жмака у соцмережі Фейсбук. Жінка також зазначила, що після того, як було виявлено «халтуру», дирекція школи домоглася, щоби усі грибкові дошки було знято. Нещодавно до навчального закладу мали приїхати представники санепідемстанції і перевірити деревину на цвіль. Тільки що цікаво, перед візитом перевірки, уражені дошки намагалися відчистити.

—  Відкривши двері спортзалу,сьогодні зранку,на нас чекав сюрприз. В другому кінці стояли каністри з якоюсь речовиною. В повітрі стояв їдкий запах,від якого дерло по горлі. Зі слів очевидців напередодні приблизно о 18. 00 двері в школу спортзалу з двору були відчинені, на сходах стояли каністри. Хто був у спортзалі, ми не знаємо,але балки були частково почищені від цвілі. О 9. 30 приїхала санстанція, напевно це пояснює ці шуршання. На кінець,спортзал відвідали представники міської ради, відділу освіти а також представники ініціативної групи створеної за пропозицією міської ради,що до ситуації , яка склалася у спортзалі. Зовні картину,яку побачили всі була не такою "вражаючою" як напередодні. Але коли перекинули балки,то було на що подивитися,все було вкрите цвіллю. Матеріалів, для аналізів у санстанції було при достатньо, — розповіла Оксана Жмака.

Ланівчанка додала, що після огляду спортзалу ініціативна група пішла в міську раду на засідання. Насамперед прийняли рішення якнайшвидше провести аналіз повітря в спортзалі і школі на наявність грибка. Результати аналізів, які проводили, будуть відомі через три дні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.