На Тернопільщині деякі підприємці продають алкоголь чарками

Опубліковано в Новини 18.08.2016

З початку року за результатами проведених перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, встановлено 74 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

У ході перевірок встановлено 26 випадків роздрібної торгівлі алкогольними напоями неповнолітнім особам, 19 – торгівлі даними виробами без наявності ліцензій, 18 -  здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 2 – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін. Крім цього, зафіксовано факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

За результатами перевірочної роботи до порушників застосовано понад 2 млн 250 тисяч фінансових санкцій.

 

Зазначимо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6 800 гривень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.