30 тисяч тонн силосу для худоби планують заготувати в «Бучачагрохлібпромі»

Опубліковано в Новини 18.08.2016

Підприємство «Бучачагрохлібпром», що на Тернопільщині, розпочало заготівлю кукурудзи на силос. До кінця вересня планують завершити роботи.

-   Маса кукурудзи прекрасна, техніка вся напоготові, забезпечене замкнуте коло, тобто комбайни не простоюють ані хвилини, закладка відбувається цілодобово, – розповів заступник генерального директора з тваринництва ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Борис Рудюк. – В середньому закладаємо від тисячі до 1300 тонн на добу. А плановий показник для цьогорічної закладки – 30 тисяч тонн зеленої маси. Бо в нас є п’ять господарств для закладки силосу, з них три – молочно-товарні комплекси, і два відгодівельні майданчики для бика.

Борис Володимирович зазначає, що агрономи підприємства попіклувалися, аби підібрати такі гібриди кукурудзи, зелена маса яких би достигала відповідно до темпів роботи самого господарства. До того ж посприяла погода.

-   Маємо гарний стан кукурудзи, стигле зерно, соковите стебло, ще не пересохле. При цьому зерно воскової стиглості, тобто зелена маса має максимальну поживність. Середня урожайність – 55 тонн з гектару.  Використовуємо інокулянт фірми «Піонер», тобто бактерії, які регулюють правильне бродіння в силосі, правильну ферментацію для того, щоб утворювалося більше потрібних нам кислот, таких як пропіонова, молочна, і поменше небажаної оцтової кислоти, яка уражає печінку у корів. Плюс ці бактерії покращують перетравлення клітковини силосу.

Заготівлею силосу «Бучачагрохлібпром» займається вже багато років, однак, запевняють на підприємстві, запорукою успіху є дотримання світових стандартів виробництва.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.