У Тернополі відкрили «єдине вікно» для контрактників (ФОТО)

Опубліковано в Новини 16.08.2016

Так званий «Центр підтримки контрактної армії».

Сьогодні, 16 серпня, у Тернополі в приміщенні обласної державної адміністрації відкрили «Центр підтримки контрактної армії». Очікується, що він діятиме за принципом «єдиного вікна» – тут можуть отримати максимально широкий спектр послуг як військові, так і члени їхніх родин. Про це повідомила прес-служба ТОВК.

Першочерговим завданням діяльності центру має стати популяризація контрактної служби в армії: тут нададуть вичерпну інформацію про вакансії, рівень оплати праці, допоможуть зібрати пакет документів для вступу на службу за контрактом. Також в центрі будуть чергувати спеціалісти, які допомагатимуть військовим у питаннях соціального захисту: оформлення земельних ділянок, покращення житлових умов, можливість проходження лікування та реабілітації, оформлення пільг для дітей. Демобілізованим бійцям підкажуть, де пройти перекваліфікацію та допоможуть з працевлаштуванням. Водночас «Центр підтримки контрактної армії» діятиме, як лекційно-тренінговий майданчик.

За словами голови Тернопільської ОДА Степана Барни, який був ініціатором створення центру, дану практику планують поширити на райони області.

– Важливо усвідомлювати, що сьогодні спектр підтримки, який можуть надати армії органи державної влади на місцях, має бути розширений. Існують приклади формального ставлення до цих питань, ми ж демонструємо наскільки високим може бути рівень співпраці між адміністрацією та військкоматом. Впевнений, що цей проект буде успішним, – зазначив Степан Барна.

Військові нову ініціативу оцінюють оптимістично. Як повідомив заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом підполковник Андрій Миськів діяльність «Центр підтримки контрактної армії» суттєво допоможе у виконанні планового завдання з набору на військову службу за контрактом.

– Окрім інформаційної складової, ми зробимо акцент на роз’яснювальній роботі. Представники військкомату, які будуть чергувати у центрі, розкажуть ті деталі служби, які не в змозі відобразити агітаційна продукція. Присутність представників соціальної та медичної сфери, громадських організацій та інших – підсилить ефект розуміння, що сьогодні служба в армії – це хороша кар’єрна перспектива та надійна державна підтримка, – наголосив підполковник Андрій Миськів.

Фото: Володимир Явнич.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.