Мешканцям Тернопільщини, які люблять собак і котів, треба бути пильними

Опубліковано в Новини 14.08.2016

Слідкувати за своїм станом здоров'я.

Токсокароз – паразитарне захворювання, яке спричиняють личинки глистів собак та кішок. Це захворювання супроводжується у людини ураженням різних життєво важливих органів (легенів, мозку, очей, печінки, нирок, серця, тощо), повідомляє Тернопільський обласний лабораторний центр.

В Україні щорічно реєструються сотні випадків токсокарозу серед людей. В нашій області – поодинокі випадки (від 2 до 5 щорічно). Проте, у І півріччі 2016 року вже виявлено 11 випадків. 

Джерелом інвазії для людей є собаки, які виділяють яйця токсокар з фекаліями. В США 20% дорослих собак і 95% цуценят уражено цими гельмінтами, а яйця токсокар виявляються в 10 - 30% проб ґрунту. Для м. Києва ураженість дорослих собак складає 21,9%, цуценят – 87,4%, кішок – 9,5%. Це при тому, що у цивілізованих країнах господарі домашніх тварин забирають фекалії своїх улюбленців. Задумайтесь, що відбувається у нас, де собаки безконтрольно справляють свою потребу! Навіть дитячі майданчики, пісочниці стають собачим туалетом і джерелом небезпеки.

Детальніше про хворобу

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.