Шукають замовників вбивств громадських активістів з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 01.08.2016

Контролює розслідування спеціальна комісія.

Про це заявив Володимир Болєщук -  голова тимчасової контрольної комісії щодо громадського та цивільного контролю за ходом розслідування вбивств громадських активістів Віталія Ващенка з Кременця та Володимира Яворського з Борщова.  До комісії увійшли представники усіх фракцій Тернопільської обласної ради, йдеться на сайті установи.

«Наша комісія тісно співпрацює з правоохоронними органами, - наголосив Володимир Болєщук. - Затримані усі виконавці вбивства Віталія Ващенка. Та, головне, - знайти замовників. Ми тримаємо на контролі перебіг розслідування, щоб ця справа була доведена до кінця. Члени тимчасової контрольної комісії зустрічалися з активістами,  представниками Народної ради Кременеччини. Ми звернулися до правоохоронців за інформацією про те, як розслідуються питання, які порушував Віталій Ващенко. Нам відомо, що багато справ закрито. Приміром, щодо незаконної вирубки лісу, незаконного працевлаштування, неправомірних забудов. Тимчасова контрольна комісія також вважає, що справа щодо вбивства Віталія Ващенка повинна бути перекваліфікована як замовне вбивство».

Володимир Болєщук також додав, що на контролі в комісії і розслідування загибелі Володимира Яворського. «Ми дали запит в Генеральну прокуратуру. Нас повідомили, що вони також контролюють хід розслідування», - повідомив депутат.

Робота тимчасової контрольної комісії триває.

 

Нагадаємо, на пленарному засіданні ІІІ сесії депутати прийняли рішення №164 від 31 травня «Про утворення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо громадського та цивільного контролю за ходом розслідування вбивств громадських активістів – керівника депутатської фракції політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» у Кременецькій міській раді Віталія Ващенка та керівника депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Борщівській міській раді Володимира Яворського». 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.