Вітчизняні сорти озимої пшениці дали ТзОВ «Бучачагрохлібпром» рекордну урожайність

Опубліковано в Новини 29.07.2016

Про це розповів директор насіннєвого заводу ТОВ «Бучачагрохліпром» Михайло Євусяк. За його словами, використані цього року вітчизняні сорти озимої пшениці - дали надзвичайно хороші результати.

-           Ми займаємося українською та іноземною селекцією, випробовуємо, порівнюємо. Хочу підкреслити, що вітчизняні сорти озимої пшениці, наприклад такі як «Каланча», яка дала майже 100 центнерів з гектара та «Царівна» з результатом у 92 центнера з гектара – майже не поступаються імпортним селекціям, - говорить Михайло Семенович.

Директор насіннєвого заводу також зауважує, що такі позитивні показники українська селекція демонструє  за умови дотримання усіх агротехнічних умов. Милого року господарники «випробовували» сорт «Царівна», яка дала дуже гарний урожай, тому цього року збільшили площі її посіву. Досвід господарства свідчить про те, що українська селекція гарантує високі показники, які необхідні для господарників.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.