У відродженні мирного Східного регіону чиновники беруть приклад з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 27.07.2016

Адже наш край є одним із перших у питанні децентралізації.

Десятки представників територіальних громад, районних рад та Луганської РДА протягом 27-28 липня перебувають на Тернопіллі з метою обміну досвідом та вивчення вдалих прикладів створення громад, а також децентралізації управління на рівні регіонів та сприятливого інвестиційного клімату.

Делегація Луганської області завітала у рамках проекту «Децентралізація: Нові можливості – Нові перспективи – Нова країна» за підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні - DESPRO».

«Досвід Тернопільщини для нас безцінний, адже тут процес децентралізації — один із найактивніших та найефективніший, — зазначив заступник Голови Луганської ОДА Роман Косинський. — Так сталося, що у нас 90% населення ніколи не були за кордоном. А понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону. Тому основна наша мета — розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину. До речі, найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування».

Делегація з Луганщини спілкується з активними громадянами, лідерами місцевих громад, які відкрито діляться своїм досвідом та вказують на помилки, яких можна уникнути. Гостям зі Сходу вказують найкоротші шляхи впровадження децентралізації, що в подальшому гарантуватиме відродження місцевих громад та країни в цілому.

«Ми раді вітати вас на Тернопіллі, наш край є лідером по створенню об’єднаних територіальних громад. Громади пройшли всю юридичну процедуру щодо створення й безпосередньо отримують від держави кошти. Початківцям завжди нелегко, адже з’явиляються питання, які необхідно вирішувати першочергово. Відтак ми з радістю ділитимемося нашим досвідом і в майбутньому сподіваємося також завітати й до вас», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

 

В рамках візиту заплановано  відвідування територіальних громад. Також відбудеться презентація фото-виставки «Луганщина мирна».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.