Долю тернопільських печер і лісів вирішували вчора на комісії

Опубліковано в Новини 20.07.2016

Одну із родзинок Тернопільщини – печери, дозволили використовувати для науково-дослідницької діяльності.

Сьогодні, 19 липня, відбулося засідання постійної комісії  з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.  Оскільки депутат Михайло Пінь був секретарем цієї комісії, але перейшов працювати в іншу, члени комісії одноголосно обрали секретарем Андрія Цибульського.

На засіданні депутати підтримали клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження видачі спеціального дозволу  на користування надрами ТОВ «Каньйони Дністра» з метою використання печери «Нагірянська» (Джуринська) в науково-дослідних, рекреаційних та екологічно-освітніх цілях, яка знаходиться на території Нирківської сільської ради Заліщицького району. Члени комісії погодили лист Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо затвердження ставки рентної плати за заготівлю другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань. Депутати також погодили ліміти на використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань для підприємств управління на 2016 та наступні роки.

Водночас було перенесено розгляд питання про заяву публічного акціонерного товариства «Тернопільський кар’єр» від 15 червня 2016 року №1304 щодо переоформлення раніше наданого гірничого відводу по Чистилівському родовищу пісків на території Чистилівської сільської ради Тернопільського району. Причина – немає згоди громади.  Також на наступне засідання перенесено питання щодо оптимізації території (зміну меж) ботанічного заказника місцевого значення «Іванівський». 

 

Олександра Берестецька

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.