В Тернопільській області готуються до «поповнення» громад

Опубліковано в Новини 14.07.2016

Нещодавно були представлені зміни до Перспективного плану формування територій громад на Тернопільщині. Відтак, планується створення двадцяти чотирьох нових та розширення вже існуючих вісімнадцяти громад. Останні вже зараз проводять консультації щодо приєднання нових сільських рад, тобто готуються до свого розширення.

«Проведено близько 25 спеціальних зустрічей, під час яких визначено певні пропозиції до Перспективного плану формування територій громад області. Їх розглянули на засіданні відповідної робочої групи, відтак пропозиції були внесені на розгляд обласної ради та наступним поданням на розгляд Кабінету Міністрів України», – коментує заступник голови Олег Валов.

 На разі відомо, що держава вже виділила субвенцію в розмірі 141 554,4 тисяч гривень об’єднаним громадам Тернопільської області. Нагадаємо, їх на Тернопільщині всього є двадцять шість і вони охоплюють 27% території нашої області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.