Трасу у Тернополі назвали найкращою в Західній Україні

Опубліковано в Новини 06.07.2016

Юні картингісти майже з 10 областей України випробували картингову трасу у Тернополі в рамках змагань.

З 1 по 3 липня 2016 року в м. Тернополі відбулися Всеукраїнські змагання на Кубок України з картингу серед учнівської молоді, повідомила прес-служба Управління освіти і науки ТОДА.

122 учасники з Волинської, Закарпатської, Київської, Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та 3 команди з Тернопілля: обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді, комунального закладу Тернопільської міської ради «Станція юних техніків» та Козівського будинку дитячо-юнацької творчості змагались за право бути найкращими.

Програма змагань передбачала особисто-командну першість у швидкісному маневруванні та шосейно-кільцевих перегонах у класах картів:

  • “Піонер-Н-міні”, 
  • “Піонер-Н”, 
  • “Піонер- Б”,
  • “Кадет”,
  • “Популярний – юнаки”,
  • “Популярний”.

Азарт, емоції, неповторні враження, а основне: командна робота, відповідальність, плече підтримки в потрібну мить – все те, що так необхідне сьогодні і не лише дітям, а й дорослим, які були постійно присутні в ході змагань.

Ці змагання ювілейні – перші були проведені у 1966 році в Чернігові. Унікальні вони найбільшою кількістю учасників за всі роки. Це не тільки для Тернополя, але і для України!

Серед спортсменів був і картингіст, який брав участь у перших змаганнях за Кубок України, а тепер як тренер, привіз свою команду. Серед учасників були і дівчата, яким швидкість та екстрим до вподоби. Ще цікаво, що наймолодшому учаснику Кирилу – 5,5 років.

Картингова траса в Тернополі – єдина облаштована і найбільша у Західній Україні. Вона має протяжність майже 800 метрів. Своїми враженнями від змагань поділилася Христина Шундаревська, яка представляла Львівщину – «Зараз мені 15, а займаюся картингом із шести років. За цей час у певних категоріях я вже стала чемпіоном України, є кандидатом у майстри спорту з картингу. Картингова траса у Тернополі максимально відповідає вимогам цього виду спорту. Траса дає можливість їхати швидко, облаштована зона безпеки. Я трасу випробовувала ще до змагань. Як тільки її зробили, ми приїжджали кататися. На Західній Україні – це найкраща траса”.

За підсумками роботи суддівської колегії І командне місце завоювали юні картингісти з Волинської, ІІ – Чернівецької та ІІІ – Хмельницької областей.

Змагання завершилися та залишилися нові друзі з усієї України, нові наміри, сподівання і величезне бажання знову позмагатися.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.