Тернопільська спортсменка увійшла в п’ятірку кращих

Опубліковано в Новини 05.07.2016

Хоч і без путівки на олімпіаду, але з престижними нагордами повернулися наші спортсменки.

Високе п’яте місце серед елітних шпажисток Європи посіла тернопільська фехтувальниця Олена Кривицька на змаганнях європейської першості, які нещодавно завершились у польському місті Торунь. У командній шпазі наша збірна з Оленою Кривицькою у складі посіла восьме місце.

Як описує перебіг змагань Федерація фехтування України, українські шпажистки Анфіса Почкалова, Яна Шемякіна, Олена Кривицька та Ксенія Пантелєєва успішно стартували в командних змаганнях, упевнено обігравши іспанок із рахунком 45:28.

Але на наступному ж етапі у фехтувальниць з України виникли проблеми: француженки не хотіли так просто розлучатися з путівкою в півфінал. Практично в рівному бою сильнішими виявилися французькі шпажистки, які вирвали перемогу буквально в останньому поєдинку Шемякіна - Малло, де суперниця українки зуміла завдати 16 уколів проти 11 від Яни. Таким чином, зустріч завершилася на користь француженок із рахунком 36:30.

У боях за 5-8 місця представницям збірної України не щастило: спочатку Анфіса Почкалова, Яна Шемякіна, Олена Кривицька та Ксенія Пантелєєва програли полькам із рахунком 41:45, а потім не впоралися з італійками - 37:45.

 

Чемпіонат Європи став останніми офіційними змаганнями перед Олімпійськими іграми у Ріо, де, разом зі своїми колегами по команді, Олена Кривицька, відстоюватиме у Ріо-де-Жанейро честь України та Тернопілля. А збірна України на європейській першості відзначилася чотирма бронзовими нагородами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.