Правоохоронці Тернопільщини зареєстрували 65 повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу

Опубліковано в Новини 02.03.2019

Від початку передвиборчої агітації до територіальних підрозділів Нацполіції Тернопільщини надійшло 65 повідомлень, пов’язаних із порушенням вимог виборчого законодавства. За результатами перевірки поліцейські склали 26 адміністративних протоколів та розпочали одне кримінальне провадження.

Більша частина звернень стосувалися порушень порядку виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, відсутності на них відомостей про установу, що здійснила їх друк, тиражу, інформації про осіб, відповідальних за випуск. Поліцейські зареєстрували 35 таких повідомлень. Також серед порушень: розміщення агітматеріалів у заборонених місцях, пошкодження білбордів, пише "Досьє 102".

Надходили до поліцейських звернення про можливий підкуп виборців, збір персональних даних та видачу коштів за це. У більшості випадків інформація не підтверджувалася. За одним із таких повідомлень слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 160 ККУ – підкуп виборця, учасника референдуму.

Правоохоронці склали та скерували до суду 26 адміністративних протоколів. З них 24 – за статтею 212-13 КУпАП та 2 – за 212-14 КУпАП.

Законної сили набрало рішення суду щодо особи, котра розмістила агітрекламу без вихідних даних. Порушника зобов’язали сплатити штраф у розмірі 340 гривень.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.