Підприємництву на Тернопільщині хочуть допомогти

Опубліковано в Новини 07.06.2016

Презентація конкурсу з відбору партнерів у рамках виконання Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» відбулася 6 червня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Мета даної програми — сприяння розвитку бізнес-об’єднань та інших організацій, які займаються представленням та просуванням інтересів малого та середнього бізнесу, захисту його прав.

Експерт Програми USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) Любомир Чорній зустрівся з керівниками громадських організацій та формувань підприємців Тернопільської області для того, щоб обговорити умови вказаного конкурсу.

«Перш за все ми націлені на підтримку об’єднань, що сприяють розвитку малого та середнього підприємництва, — підкреслив Любомир Чорній. — Мова йде про аналітичні центри, осередки надання консультаційних послуг, організації, що допомагають у написанні бізнес-планів, поширюють потрібну інформацію проводячи спеціалізовані тренінги. А також установи, що загалом опікуються проблематикою розвитку малого та середнього бізнесу. Головна суть конкурсу полягає у відборі на теренах області двох таких організацій для подальшої співпраці у декількох напрямках. Серед них — допомога у розвитку на час роботи проекту. Окремі експерти займатимуться дослідженням загальних та індивідуальних проблем в роботі відібраної організації, а також пошуками шляхів їхнього вирішення. Також розроблятимуть програми розвитку, проведення базових заходів. Це тренінги, публічні обговорення, круглі столи тощо. Окрім цього, можливість залучення місцевих ЗМІ, офіційних вебсайтів та соцмереж для додаткового розповсюдження інформації».

 

Довідково:

 

У Тернопільській області реалізується проект Програми USAID „Лідерство в економічному врядуванні”. Дана ініціатива є можливістю для об’єднання зусиль високоактивного, орієнтованого на реформи громадянського суспільства в Україні, та передбачає проведення реформ в політиці України для розвитку малих та середніх підприємств.

Одним із ключових завдань Програми ЛЕВ є розширення організаційної та проектно-управлінської спроможності неурядових організацій, які можуть впливати на покращення бізнес-клімату.

 

У межах Програми оголошено конкурс з відбору партнерів, завдяки якому будуть відібрані дві партнерські організації на національному рівні та десять регіональних об’єднань, аналітичних центрів або інших громадських організацій (Вінницької, Київської, Львівської, Херсонської, а також Тернопільської областей), які серед своїх завдань мають захист прав та сприяння розвитку підприємництва. Програма USAID має на меті підтримку та підвищення спроможності своїх партнерів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.