Волейбол, дзюдо, забіг, шахи та ролики: як у Тернополі святкували Міжнародний Олімпійський день

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 26.06.2023

 

У суботу, 24-го червня, на головній алеї парку ім. Т.Г. Шевченка відбувся “Olympic day-2023”.

Захід приурочений до Міжнародного Олімпійського дня, який традиційно щороку відзначають 23-го червня.

В рамках свята у парку відбувся символічний легкоатлетичний пробіг та турніри з баскетболу, пляжного волейболу, шахів, дзюдо та інших видів спорту. Загалом до свята долучилися орієнтовно 500 учасників.

Участь у забігу взяли дві сотні учасників у чотирьох вікових категоріях: до  5 років, дистанція – 360 м; 6-9 років, дистанція – 430 метрів; 10-13 років, дистанція – 780 метрів; 14+, дистанція – 1,5 км.

Найбільше учасників налічували вікові категорії до 5 та від 6 до 9 років.

Про це розповіла директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

– Ми намагаємося підтримати олімпійський рух та звернути увагу на те, що є таке свято як Міжнародний Олімпійський день. Показати, що Тернопіль має чим похизуватися в плані олімпійських та не лише видів спорту. Для нас традиційним є підняття прапора, символічний пробіг, проведення турнірів з олімпійських і не лише видів спорту,– говорить Вікторія Безгубенко-Гнатишин.– Зокрема під час свята були представлені такі локації: турнір з баскетболу 3х3, також була фанова локація з баскетбольною стійкою, турнір з пляжного волейболу, шахів, дзюдо, катання на роликах та скейтах.Також наші партнери представили свої тематичні намети, де можна було отримати масаж та дізнатися методи і варіанти надання першої допомоги.

На заході була також благодійна локація. Тут містяни могли залишити необхідні речі для Херсонщини, розмалювати гільзи та залишити донат для ЗСУ або купити щось з виробів, створених дитячими руками. Кошти також підуть на потреби ЗСУ.

Враженнями поділилися і гості свята. 

Олена Кусяк та Аліна Бойко прийшли на захід, щоб взяти участь у пробігу. Дівчата кажуть вже впродовж трьох років займаються біатлоном, тож бігають часто.

– Нам дуже сподобалося. Хоч важко було бігти, але тут дуже гарна атмосфера – усі дуже заряджені і натхненні, тому нас це теж мотивувало бігти і налаштовувало на хороший результат. Сьогодні  ми побили свій особистий рекорд, тож дуже задоволені,– кажуть дівчата.

Найстаршим учасником забігу став 56-річний Василь Сидорчук. Чоловік називає біг  своїм покликанням.

– Цьогоріч в мене 50 років бігового стажу. Я беру участь практично у всіх забігах і бігаю в повсякденному житті. Колись я міг пробігати 50 кілометрів зв тиждень, зараз пробігаю 20, – розповідає Василь Сидорчук. Бігати – моя місія. Хтось бігає, хтось ходить, хтось плаває – хто до чого покликаний Богом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.