На візит Президента та відкриття лабораторного комплексу тернополяни чекали понад годину

Опубліковано в Актуально 17.07.2017

Минулої п’ятниці весь Тернопіль обговорював приїзд Глави Держави. Деяким тернополянам, зокрема й медикам, на довгоочікуваний приїзд Президента довелось чекати приблизно півтори години.

Першим пунктом, куди заїхав з робочим візитом Петро Порошенко, стала «Тернопільська університетська лікарня». Саме там Президент разом із головою Тернопільської облдержадміністрації, головою Тернопільської облради та головним лікарем медичного закладу урочисто відкрили реконструйований радіологічний корпус. Однак замість нього в приміщенні розміщується сучасний лабораторний комплекс та централізована стерилізаційна.

– Ця лабораторія збудована з нуля, адже на цьому місці був старий радіологічний корпус площею 300 квадратних метрів. Площа теперішньої будівлі – три з половиною тисячі квадратних метрів. Фактично – це нова будова, хоча в проекті вказано, що це реконструкція корпусу під клінічну лабораторію. Тут розміщена клінічна лабораторія, ми її оснастили найсучаснішим обладнанням, яке дозволяє виконувати майже весь спектр специфічних досліджень (клінічних, біохімічних, імунно-ферментних). Плюс ми ще зараз на етапі оснащення бактеріологічної лабораторії сучасними аналізаторами, які дозволять швидко визначати і вид флори, і чутливість до антибіотиків, - прокоментував зміни в «університетській лікарні» головний лікар Василь Бліхар.

Будівництво лабораторного комплексу та стерилізаційної було проведено за кошти Державного фонду регіонального розвитку із співфінансуванням бюджету Тернопільщини. Загальна сума склала близько 34 мільйони гривень.

Тепер жителі обласного центру та тернопільських районів зможуть проходити обстеження на обладнанні, що відповідає світовим стандартам. Зокрема, результати аналізів пацієнти зможуть отримувати вже за кілька годин після їх здачі.

Разом з тим, попри величезні кошти, які вклали для будівництва те реконструкції медичної будівлі та закупівлі високоякісного обладнання,тернополянам за послуги доведеться доплачувати певні суми.

– Щодо вартості досліджень: через недофінансування та старий механізм фінансування пацієнти вимушені доплачувати незначну суму коштів. Максимально її розмір становитиме до 300 гривень, якщо говорити про повне біохімічне, клінічне, імунно-ферментне дослідження.

 

До слова, як повідомили в Тернопільській облдержадміністрації, наступним кроком в покращенні медицини області маж стати відкриття кардіологічного відділення із сучасним обладнанням, яке дозволить проводити операції на відкритому серці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.