Лілія Степ

Лілія Степ

50-річний зловмисник обкрадав магазини, завдаючи шкоди на тисячі гривень. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Повідомлення про злочин днями надійшло до співробітників Тернопільського районного управління поліції від працівників торгових закладів.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що лише у квітні зловмисник вчинив п’ять крадіжок. Приміром, з одного торгового закладу за декілька відвідувань він виніс товару на понад тисячу гривень, з іншого – на понад дві тисячі. Серед викраденого – електроприлади, засоби гігієни та інше.

Після звернень адміністраторів торгових закладів поліцейські провели оперативні заходи та встановили, що до усіх злочинів причетний раніше неодноразово судимий за крадіжки 50-річний тернополянин.

Співробітники карного розшуку затримали крадія в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу після скоєння ним чергової крадіжки.

Зловмисникові оголошено підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Згідно рішення суду на час досудового розслідування він перебуватиме під вартою. Оперативники перевіряють підозрюваного на причетність до інших злочинів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Учора, 6 травня о 8:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення у полі поблизу с. Кудинівці Зборівської ТГ Тернопільського району, артилерійського снаряда, калібром 122 мм часів Другої світової війни.
До місця події було направлено відділення групи піротехнічних робіт. Станом на 12:15 піротехніками ДСНС виявлено 45 артилерійських снарядів, роботи продовжуються.
Рятувальники нагадують, що в разі знаходження невідомих підозрілих знахідок слід одразу повідомляти до Служби порятунку за телефоном «101». Не слід наближатися та пересувати боєприпаси. Знешкодженням вибухових предметів повинні займатися відповідні фахівці.
 
Джерело: ГУ ДСНС у Тернопільській області

Засідання поліцейської комісії відбулося у Головному управлінні Національної поліції Тернопільської області. Співбесіду проходили кандидати на посади співробітників конвойної служби.

Це був завершальний етап конкурсного відбору. Перед цим бажаючі пройшли декілька етапів перевірки, зокрема тестування щодо знання законодавства, військово-лікарську комісію, здавали нормативи з фізичної підготовки. У рамках відбору з ними спілкувалися поліцейські-психологи, які враховували особливості характеру кожного кандидата, мотивацію до проходження служби.

Під час співбесіди члени поліцейської комісії ретельно розглядали результати попередніх етапів конкурсного відбору, заслуховували кожного кандидата, аналізували його здібності та знання законодавства.

За підсумками співбесіди 5 кандидатів рекомендували на посади поліцейських конвойної служби.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


За повідомленням Українського гiдрометеорологiчного центру, в найближчі 2-3 години, з утриманням до кінця доби 7 травня в Україні, крім південно-східної частини, очікуються грози, подекуди шквали, 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).


Учора, о 11:43 год. до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про те, що у місті Чортків 28-річний місцевий житель пішов купатися та зник у річці Серет.

До пошуку було залучено водолазів ДСНС.

Тіло загиблого було вилучено та передано працівникам поліції.

 

Джерело: ГУ ДСНС у Тернопільській області


Людям з інвалідністю у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості сприяють у підборі роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, можливостей та побажань. З початку року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались 430 осіб з інвалідністю, серед них 34 учасників бойових дій, 43 ВПО.

Роботодавці області пропонують 105 вакансій для осіб з інвалідністю. Найбільше потрібні водії, продавці, підсобні робітники, лікарі, інженери та слюсарі з ремонту рухомого складу.

Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю, можуть отримати:   

  • компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. 106,5 тис. грн - якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи або 71 тис. грн - для особи з інвалідністю ІІ групи;
  • 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної з/п, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше 1 місяця;
  • компенсацію за працевлаштування людей з інвалідністю зі статусом внутрішньо переміщених осіб. Це компенсація мінімальної заробітної плати. Максимальна тривалість компенсації – 6 місяців.

Джерело: ТОВА


У неділю, 5 травня, близько 12 години ДТП з потерпілими трапилася в Кременці.

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «BMW-525» зіткнувся з автівкою «Skoda Fabia», яка повертала ліворуч на другорядну дорогу.

Травми отримали двоє неповнолітніх пасажирів «Skoda Fabia», віком 11 та 17 років. Після надання меддопомоги їх відпустили за місцем проживання.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області


Днями, під час патрулювання на автодорозі М-19 Доманове — Тереблече, патрульні помітили автомобіль Toyota, який перебував на вулиці в період дії комендантської години. Інспектори намагалися зупинити автівку, натомість водій не відреагував на законну вимогу, пришвидшився та спробував втекти від поліцейських.
Патрульні миттю розпочали переслідування транспортного засобу. Тікаючи від поліцейських, водій не впорався з керуванням та здійснив наїзд на перешкоду. На щастя, внаслідок ДТП ніхто не постраждав.
Інспектори виявили за кермом чоловіка з явними ознаками алкогольного сп'яніння та запропонували пройти огляд. Чоловік погодився пройти освідування у медичному закладі. Результат позитивний — 1,44 проміле алкоголю в крові водія.
Крім того, поліцейські встановили, що громадянин не має права керування транспортними засобами, оскільки не отримував посвідчення водія у встановленому законом порядку.
Тож на порушника склали ряд адміністративних матеріалів:
протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП;
протокол за ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) КУпАП;
протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП;
постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.
 
Джерело: Патрульна поліція Тернопільської області

У суботу, 4 травня, близько 13.30 год. на автодорозі у селі Старий Вишнівець Кременецького району зіткнулися дві автівки.

За даними правоохоронців, водій автомобіля «Renault», здійснюючи обгін, виїхав на смугу зустрічного руху та в’їхав у автомобіль «ВАЗ-2101», який повертав ліворуч.

З тілесними ушкодженнями до лікарні потрапила водійка «ВАЗ-2101».

 

Джерело: ГУНП  у Тернопільській області

 


У ході сварки 27-річний фігурант вдарив родичку ножем у живіт та втік. Наступні вісім років він може провести за гратами.

5 травня близько 1 години ночі до співробітників Чортківського райвідділу поліції надійшло повідомлення від медиків районної лікарні про те, що до них з проникаючим ножовим пораненням живота доставили 47-річну жінку.

Поліцейські встановили, що тілесне ушкодження потерпілій під час конфлікту заподіяв син за місцем їх спільного проживання. Після скоєного чоловік втік з місця події, а жінка зателефонувала до медиків.

У ході розшукових заходів співробітники кримінальної поліції встановили місцеперебування фігуранта та затримали його відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а також вилучили у нього знаряддя злочину – ніж.

27-річному затриманому слідчі за процесуального керівництва Чортківської окружної прокуратури повідомили про підозру за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Сторінка 1 із 1778

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.