У Тернополі презентували виставку живопису Володимира Якубовського (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 29.09.2022

У виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею сьогодні відкрили персональну виставку живопису Заслуженого художника України Володимира Якубовського.

В експозиції представлено понад 25 творів митця.

Володимир Якубовський – член Національної Спілки художників України, головний художник Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки, лауреат Премії імені Іванни Блажкевич, лауреат обласної премії в галузі культури у номінації «Образотворче мистецтво – імені Михайла Бойчука» за підсумками 2017 року.

На початку відкриття виставки усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять українців, які загинули у російсько-українській війні.

Директор Тернопільського художнього музею Григорій Шергей наголосив на тому, що українське мистецтво продовжує розвиватися, попри війну.  

Дякуємо захисникам, які боронять нашу Батьківщину. На сторожі мистецького фронту стоять українські художники, мистецтвознавці. Маємо не зупинятися. Мистецтво – теж наше життя,  наша історія і наше світле майбутнє, – наголосив Григорій Шергей.

Художник Володимир Якубовський розповів, що в експозиції представлено його найновіші роботи. 

Тут зібрані дві третини нових робіт, які я створив за останній рік. Трохи було простіше працювати, коли був карантин. Постійно сидів вдома і малював. Зараз, на жаль, рука не дуже… Є бажання малювати серіями. Наприклад, серія «Народження легенди» була розпочата у 2000 році. Час від часу народжуються нові теми, тож доповнюю її. Намагаюся вдосконалювати техніку, шукаю інший колорит. Людина міняється з часом і, звісно, міняється пізнання навколишнього світу,поділився Володимир Якубовський.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.