Лілія Степ

Лілія Степ

Чоловік згідно з рішенням суду був позбавлений права керувати транспортними засобами на 5 років. Проте він проігнорував заборону та сів за кермо автомобіля. За невиконання судового рішення йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Під час патрулювання території обслуговування співробітники відділення №3 м.Теребовля зупинили за порушення правил дорожнього руху водія автомобіль «ВАЗ-2101». За кермом перебував 28-річний житель Тернопільського району.

У ході перевірки з’ясувалося, що у порушника відсутні документи на право керування автомобілем. Виявилося, що минулого року суд позбавив його права керувати транспортними засобами терміном на 5 років за вчинення адмінправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою у стані алкогольного сп’яніння).

За фактом невиконання судового рішення слідчі розпочали кримінальне провадження щодо фігуранта за ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

З початку року на Тернопільщині поліцейські зафіксували понад 30 фактів керування автомобілями особами, які були позбавлені цього права за рішеннями суду.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


За чотири місяці 2024 року працівниками Тернопільської митниці виявлено 28 порушень митних правил на загальну суму 780 245 гривень.
Про це повідомили в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Тернопільської митниці.
Впродовж зазначеного періоду вилучено предмети правопорушень на суму 747 994 гривні. У їх числі, промислові та продовольчі товари і транспортні засоби.
На розгляд до суду митницею передано 7 справ пропорушення митних правил на суму 439 111 гривень.
За результатами розгляду судом 8 справ про ПМП конфісковано п’ять транспортних засобів та накладено штрафи на суму 23 263 гривні.
У січні-квітні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перераховано 723 506 гривень.
 

Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя одного з сіл Тернопільського району, обвинуваченого в організації та сприянні в незаконному переправленні військовозобов’язаного через державний кордон України за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, дізнавшись про бажання знайомого виїхати за межі України, повідомив, що організує йому перетин державного кордону в м. Могилів-Подільський Вінницької області. За його словами, у вказаному місті чоловіка автомобілем мали б перевезти майже до самого кордону з Молдовою. Після цього, по команді потрібно буде вийти з авто, швидко перейти українсько-молдовський кордон, а далі його зустрінуть та на човні переправлять через річку. Свої послуги обвинувачений оцінив у 9000 доларів США.
Правоохоронці задокументували факт одержання ним частини грошей від військовозобов'язаного у м. Тернополі.
Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Розпивання спиртних напоїв у громадському місці та зберігання набоїв інкримінують працівники поліції жителю Тернопільського району.

Дільничний інспектор Збаража, обстежуючи ввірену йому територію, на зупинці громадського транспорту побачив чоловіка, який вживав алкоголь.

На порушника склали адміністративний протокол відповідно до статті 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді). Під час розмови з дільничним чоловік поводився підозріло, а тому правоохоронець провів поверхневу перевірку.

У рюкзаку жителя Байковецької громади поліцейський виявив 53 патрони до вогнепальної зброї. Чоловік сказав, що заборонені предмети знайшов на сміттєзвалищі й вирішив залишити їх собі. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Набої вилучили та передали на експертизу.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Триває слідство.

 

Джерело: Досьє 102


У медзакладі Тернопільщини помер чоловік, який отримав тілесні ушкодження в дорожньо-транспортній пригоді. Потерпілого на велосипеді збив молоковоз.

Аварія з потерпілими трапилася 7 травня близько 11:50 в Почаєві. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки працівники поліції встановили, що водій автомобіля ГАЗ 3307 допустив наїзд на велосипедиста 1970 року народження. За попередньою інформацією, потерпілий потрапив під колеса вантажівки, здійснюючи маневр повороту ліворуч.

Чоловіка бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала до лікарні, але врятувати життя велосипедисту не вдалося. Житель Почаєва від отриманих травм помер.

У обох учасників автопригоди взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Триває слідство.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області


Для жителів Бережанської територіальної громади стали доступними ще 6 нових адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та виготовлення національного посвідчення водія.

Дія.ЦЕНТР Бережанської міської ради – третій ЦНАП в області, в якому запроваджено надання вказаних послуг, завдяки яким можливий обмін посвідчення водія, отримання нового посвідчення замість втраченого, реєстрацію нових транспортних засобів.

 

Джерело: ТОВА


Під час форуму Digital Power Summit 2024 відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. А також презентували перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України.

Під час форуму, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах.

Серед ключових тем:

  • Цифрові інструменти у освітній, медичній, соціальній та фінансовій сферах
  • Цифрова економіка і цифрові послуги
  • Кібербезпека та кіберстійкість
  • Розвиток людського капіталу та державні програми для цього
  • Естонський досвід із розвитку цифрової трансформації у малому місті

Учасники саміту обговорили успішні локальні цифрові проєкти: проаналізувати результати, обмінялися думками та ідеями. Менторами груп стали регіональні координатори Програми EGAP та CDTO ОВА. Після обговорень кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні.

Пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України втілено за сприяння Мінцифри, Фонду Східна Європа у межах швейцарсько-української Програми EGAP та за методологічної підтримки Deloitte.

Для вимірювання Індексу використали наступні показники:

  • цифрова економіка в ТГ
  • розвиток цифрових навичок населення
  • цифрова інфраструктура
  • цифровізація публічних послуг
  • цифрова трансформація ОМС

За результатами дослідження першого пілотного Індексу визначили громади, що 2023 року показали вагомий цифровий результат.

Ознайомитися з першим пілотним Індексом цифрової трансформації територіальних громад України можна за посиланням на бета-версії вебплатформи Цифрова громада.

У планах на 2024 рік для CDTO та цифрових лідерів на місцях продовжувати роботу в  напрямі цифрової трансформації громад. Підтримувати вже наявні проєкти та реалізовувати нові.

 

Джерело: ТОВА


До Дня міста тернопільська «Алея зірок», що на вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новим пам’ятним знаком.

Цього року на однойменній алеї з’явиться бронзова зірка «Родинам Героїв». Виготовлять зірку для алеї за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип'яка.

Офіційне відкриття зірки відбудеться 15 серпня під час відзначення Дня міста.

Нагадаємо, «Алею зірок» у Тернополі відкрили ще 28 серпня 2011 року, де щороку з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток нашої громади. Наразі на Алеї встановлені вже 37 зірок.


На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 04.08.2021 №633 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів».

Відповідно рішення, змінюється плата за паркування, яка становитиме 15 грн/год. Окрім того, зміниться графік роботи операторів паркування, зокрема у центральній частині міста оплата за паркування у неділю не буде збиратися.

Оплатити за паркування можна онлайн у додатку «е-Тернопіль» та з допомогою платіжних терміналів, а також готівкою на місці представнику оператору паркування.

Нові тарифи для платного паркування діятимуть з 9 травня за адресами:

Місце розташування майданчика для паркування

Оператор паркування

Тарифи (з урахуванням збору за місця для паркування транспортних засобів) за одне машино-місце за одну годину

Майдан Привокзальний

ПП «Привокзальний майдан»

 15 грн

Вул. Торговиця

Майдан Волі

  Вул. Замкова

(біля пологового будинку)

вул. Патріарха Мстислава

Площа Героїв Євромайдану

Вул. Дружби – вул. Івана Мазепи

 

 

 

 

СПД-ФО Крупа П.Я.

15 грн

Вул. Андрея Шептицького

вул. Оболоня

Вул. Миколая Коперника

Вул. В'ячеслава Чорновола

Бульвар Тараса  Шевченка (біля драмтеатру)

СПД-ФО Крупа П.Я.

15 грн

Вул. Замкова

ПП «МВМ»

15 грн

Бульвар Тараса Шевченка (навпроти Українського дому «Перемога»)

СПД-ФО Крупа П.Я.

15 грн

 Джерело: ТМР


50-річний зловмисник обкрадав магазини, завдаючи шкоди на тисячі гривень. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Повідомлення про злочин днями надійшло до співробітників Тернопільського районного управління поліції від працівників торгових закладів.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що лише у квітні зловмисник вчинив п’ять крадіжок. Приміром, з одного торгового закладу за декілька відвідувань він виніс товару на понад тисячу гривень, з іншого – на понад дві тисячі. Серед викраденого – електроприлади, засоби гігієни та інше.

Після звернень адміністраторів торгових закладів поліцейські провели оперативні заходи та встановили, що до усіх злочинів причетний раніше неодноразово судимий за крадіжки 50-річний тернополянин.

Співробітники карного розшуку затримали крадія в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу після скоєння ним чергової крадіжки.

Зловмисникові оголошено підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Згідно рішення суду на час досудового розслідування він перебуватиме під вартою. Оперативники перевіряють підозрюваного на причетність до інших злочинів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Сторінка 1 із 1779

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.