Лілія Степ

Лілія Степ

Тернопільська міська рада продовжує забезпечувати спорядженням, обладнанням, технікою та амуніцією українських захисників, які тримають оборону на фронті.

23 квітня оголошено нову процедуру закупівлі для придбання шести радіостанцій на суму 186 000 грн, переглянути яку можна тут.

Додамо, цими днями розпочалась закупівлі для придбання техніки для військових на понад 1,4 млн грн.

Переглянути усі закупівлі для військових та як місто допомагає Збройним силам України можна на сайті міської ради у розділі Е-сервіси.

 

Джерело: ТМР


До співробітників відділення №2 м.Зборів надійшло звернення від 50-річного місцевого жителя про те, що у нього з банківської картки незаконно списали майже 60 тисяч гривень.
Поліцейські встановили, що потерпілий в одній із соцмереж побачив оголошення про виплати грошової допомоги від держави. Перейшов за посиланням, яке начебто необхідно було заповнити для отримання коштів, та ввів там дані своєї банківської картки. Як наслідок, з електронного гаманця зникли гроші.
За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські застерігають жителів області від такої шахрайської схеми.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Тернополяни продовжують досягати високих результатів на міжнародних спортивних аренах.

Відтак сьогодні, 24 квітня, міський голова Сергій Надал нагородив, за видатні спортивні досягнення на ХХ зимових Дефлімпійських іграх та чемпіонаті світу 2024 року з пара легкої атлетики, грошовими сертифікатами по 100 000  грн трьох тернопільських спортсменів,  а саме:

  • Андріїшина Андрія Петровича – Заслуженого майстра спорту України, чемпіона ХХ зимових Дефлімпійських ігор у м. Ерзурум (Турецька Республіка);
  • Муравську Руслану Русланівну – майстра спорту України міжнародного класу – дворазову чемпіонку світу з пара легкої атлетики у м. Реймс (Франція);
  • Зазуляк Ольгу Іванівну - майстра спорту України міжнародного класу – бронзову та срібну призерку чемпіонату світу з пара легкої атлетики у м. Реймс (Франція).

Разом з тим, подарунками та грамотами Тернопільської міської ради нагороджені їх особисті тренери: Федорчак Віктор Йосифович, Васірук Михайло Степанович та Салук Іван Андрійович.

 

Джерело: ТМР


Прокурори Тернопільської обласної прокуратури подали позов до суду про визнання недійсним договору про закупівлю за бюджетні кошти та стягнення з відповідача майже 1 млн грн в дохід держави.

Прокурори встановили, що під час проведення відкритих торгів по закупівлі медичним закладом м. Тернополя телевізійних (інформаційних) послуг, одне з тернопільських товариств вступило у змову з іншим суб’єктом господарювання і досягло результату в торгах без будь-якої конкуренції. Через відсутність змагальності й створення її видимості товариство неправомірно одержало право на укладення спірного договору, уклало його та отримало майже 1 млн грн бюджетних коштів. Відтак прокуратура подала позов до суду.
 Господарський суд відкрив провадження у справі.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителів Тернополя та Львівщини, обвинувачених в отриманні 9000 доларів США за організацію та сприяння в незаконному переправленні військовозобов’язаного через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачені отримали вищевказану суму від військовозобов’язаного за сприяння у виготовленні фіктивних документів та можливість переправлення останнього через державний кордон України.
Обвинувачені пообіцяли ухилянту, що його зустрінуть в Закарпатті й автомобілем перевезуть майже до самого кордону з Румунією, після чого йому потрібно буде вийти з автомобіля та по команді «швидко перебігти кордон».
Правоохоронці задокументували одержання ними грошей від військовозобов'язаного у м. Тернополі.
Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Кременецького району, який вбив співмешканця своєї тещі.
У ході конфлікту зловмисник наніс ножові поранення 58-річному чоловіку, від яких останній помер. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що за місцем проживання зі слідами насильницької смерті виявлено мертвим 58-річного чоловіка.
За підозрою у вчиненні важкого злочину правоохоронці затримали 36-річного місцевого жителя.
У ході досудового розслідування було встановлено, що чоловіки проживали в одній родині. Загиблий був співмешканцем тещі підозрюваного. Під час суперечки на побутову ґрунті молодик схопив ніж та наніс три проникаючих поранення у спину 58-річному чоловіку. Від отриманих травм потерпілий помер до приїзду екстреної медичної допомоги.
Слідчі ГУНП в Тернопільській області завершили досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України та скерували до суду обвинувальний акт. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Як повідомили у міській раді Тернополя, 27 та 28 квітня з 12:00 до 16:00 год у центрі Дія.Бізнес у Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків.

Серед різноманітної крафтової продукції, на ярмарку будуть представлені ексклюзивні подарунки, різноманітні ласощі та напої для святкового столу, а також великодній декор для дому. Окрім того, на відвідувачів чекають майстер-класи та інші розваги.

Участь у ярмарку – безкоштовна, за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися можна через чат-бот за посиланням.

Виробникам локальної продукції, які бажають представити свої товари потрібно заповнити форму за посиланням.

Центр «Дія. Бізнес» знаходиться у Тернополі за адресою: вул. 15 Квітня, 2м, 1 поверх. Усі охочі можуть завітати на ярмарок, відкрити для себе нових виробників та підтримати місцевий бізнес з унікальними продуктами. 

Подію організовано центром Дія.Бізнес у Тернополі спільно з Pr.Media.Company.Ternopil у межах програми «Фінансист», що реалізується у рамках тристороннього партнерства мережі центрів Дія.Бізнес, UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Mastercard, спрямованого на розвиток і підтримку вітчизняних підприємців.

 

Джерело: ТМР


Ювенальні поліцейські провели перевірку щодо хуліганських дій у навчальному закладі Тернопільщини.
У соціальних мережах поширюється інформація про випадки цькування дітей в одній із шкіл Бучача.
Правоохоронці з’ясували обставини обох подій.
На батьків дітей, які застосували до своїх однокласників фізичне насильство, ювенальні поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до частини 3 статті 173-4 (булінг (цькування) учасників освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки, булери не досягнули віку, з якого настає адміністративна відповідальність.
Крім цього, за неповідомлення керівником закладу освіти уповноважених підрозділів органів Національної поліції України про випадки булінгу учасників освітнього процесу, поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення на директора навчального закладу відповідно до частини 5 статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Адміністративні матеріали працівники поліції скерують до суду для прийняття рішення згідно з законом.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільскій області
 

Українська компанія передала 42 відеокамери TurretCam, які дозволять поліпшити якість системи моніторингу за станом доріг державного значення у Тернопільській області.
Нові камери, які безкоштовно надала компанія Ajax Systems замінять зношені та частково поламані пристрої, а також будуть встановлені на нових ділянках автошляхів для розширення моніторингу.
Протягом останніх 15 років Служба відновлення встановила 45 камер Hikvision, які утворюють єдину мережу відеонагляду за станом державних доріг й умовами руху. У процесі експлуатації частина пристроїв зазнала фізичного впливу та зносу, і більше не можуть забезпечити ефективний та якісний моніторинг автомобільних доріг.
Камери Hikvision, які експлуатуються на автомобільних дорогах області - застарілі. Частина камер взагалі через суттєві технічні недоліки не виконує свою функцію і не підлягає ремонту.
Відеокамери TurretCam мають кращі характеристики, у порівнянні з встановленими на мережі. Передані камери мають удвічі вищу роздільну здатність, функцію кодування відеопротоколу, розпізнавання об’єктів та софт, що виявляє рух у кадрі.
Передані камери за допомогою штучного інтелекту розпізнають різні типи об’єктів: людей, транспортні засоби чи тварин. Це дозволяє записувати лише відповідні події та використовувати менше пам’яті на жорсткому диску або носії.

У підрозділах міграційної служби області на даний час очікують видачі понад 2 тисячі паспортів громадянина України у формі ID-картки та більше 3 тисяч закордонних паспортів.

Законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби за місцем подання заяви на оформлення документа впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років.

Однак, власників, які з тих чи інших причин під час військового стану не змогли отримати свої готові паспорти, можемо заспокоїти — оформлені документи до закінчення військового стану зберігатимуться без обмеження строку.

Разом з тим краян, які перебувають на території України просимо за можливості особисто звернутися в підрозділи міграційної служби для отримання готових документів.

Українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити пересилку документів з України в країну їх перебування. Постановою Кабінету Міністрів України №1220 від 28 жовтня 2022, у період дії воєнного стану органам дипломатичної служби та органам Державної міграційної служби дозволено пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

Для того, щоб замовити пересилання закордонного паспорта або ID-картки необхідно особисто звернутися до дипломатичної установи України чи філію ДП «Документ» за кордоном.

Управління ДМС у Тернопільській області


Сторінка 1 із 1769

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.