Кількість загиблих від пожеж на Тернопільщині зменшилась, але зросла втоплених

Опубліковано в Проблемне 02.08.2017

Впродовж 2017 року в Тернопільській області від вогню загинула 21 людина, загальна ж кількість пожеж  становить 620. Це менше на 17,2% порівняно з аналогічним періодом за минулий рік. Що ж стосується кількості смертей на воді, то статистика доволі тривожна та невтішна. Цього року втопилось 27 людей, 5 з яких – діти.

Загальний збиток завданий вогнем склав понад 80 тисяч гривень. Станом на початок серпня 127 пожеж виникло на відкритій території. Ще три загорання виникло під час жнивної кампанії. В інших випадках виникнення та поширення полум’я винуватцями є самі люди, які свідомо спалюють сміття чи пожнивні залишки.

- Ми часто стикались із випадками, коли під час спалювання стерні вогонь ставав неконтрольованим, перекидався на суху траву чи лісові насадження і це спричиняло задимлення населених пунктів. Цього ж року буде створена спеціальна бригада, яка проводитиме рейди та виявлятиме таких порушників, щоб їх ставало менше – розповідає начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Попри втішну статистику із пожежами, кількість яких зменшилась, доволі тривожною є статистика кількості загиблих на воді на Тернопільщині.

- В 2017 році нами зафіксовано 27 загиблих на воді, з них п’ятеро дітей. Порівняно з минулим роком спостерігається ріст на 4%. Якщо в минулому році на воді помирали переважно дорослі в стані алкогольного сп’яніння, то в цьому році ми маємо досить серйозний ріст загибелі на воді дітей та неповнолітніх. Як правило, через купання в невстановлених і непристосованих місцях, купання не під наглядом дорослих. В нас було 2 випадки, коли діти попадали на глибини, - каже Віктор Маслей.

 

За словами головного рятувальника області , на Тернопільщині є лише два місця, де можна купатись: «Дальній» пляж в Тернополі та міський пляж в Ланівцях. Безпечними ці об’єкти є, тому що дно водойм обстежила водолазно-рятувальна служба, там  визначене безпечне для купання місце і є рятувальний пост. Тобто ці два місця є паспортизованими під літній відпочинок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.