Витік ртуті у Тернополі вже ліквідували і запевняють, що загрози немає

Опубліковано в Проблемне 08.09.2016

Під час прибирання сміття у підвальному приміщеннями працівниками ЖЕКу було знайдено кілька посудин із невідомою рідиною. Прибиральники одразу викликали працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які виявили, що у посудинах, одна із яких тріснула – ртуть.

Як повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту населення Ігор Лівінський, загальна маса ртуті, що була у підвалі – 2200 г, з них 400 г дійсно було розлито, проте усе зібрано надзвичайниками. На разі, проведені необхідні роботи з очищення приміщення та прилеглої території, проводиться провітрювання. Опісля цього, санепідемстанція проведе заміри випарів і вирішить, чи потрібні додаткові дії з очищення.

-   На разі життю і здоров’ю мешканців будинку загрози немає. Вхід у підвал окремий від під’їзду, двері в нього зачинено та опечатано, охорону здійснюють працівники поліції, - наголосив Ігор Лівінський.

Після того, як санепідемстанція дасть позитивний висновок про цілковите очищення підвального приміщення, усю ртуть та предмети, що перебували у взаємодії з речовиною, буде відправлено до спеціальної ліквідаційної установи за межами Тернопільщини. 

За даним фактом уже працюють правоохоронці, які і встановлять, хто є власником речовини, як вона потрапила у підвал і скільки часу там перебувала. На разі інформацію зберігається таємницею слідства.

 

Світлана Марчук

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.