Вітаю з прийняттям головного економічного документа області – Віктор Овчарук

Опубліковано в Актуально 22.12.2016

На сесії Тернопільської обласної ради 22 грудня 49 голосами депутатів було прийнято бюджет на 2017 рік. Економічну «дорожню карту» Тернопільщини представив директор департаменту фінансів облреджадміністрації Степан Скибиляк.

На наступний рік визначені доходи обласного бюджету у сумі 5,5 мільярда гривень. Розрахунковий показник на галузь освіти складає 440,8 мільйона гривень, у тому числі освітня субвенція - 146,7 мільйона. Обсяги видатків на охорону здоров'я становить 684,7 мільйона гривень, у тому числі кошти медичної субвенції - 619,4 мільйона. Обсяг видатків на утримання бюджетних установ, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення та на здійснення соціальних виплат найуразливішим  категоріям населення складає 51,6 мільйона гривень (без урахування  субвенцій з державного бюджету). Обсяг видатків на галузь культури та мистецтва  визначено у сумі 74,9 мільйона гривень, на фізичну культуру та спорт - 20,2 мільйона.

Однією із найактуальніших тем цього року для Тернопільщини стало забезпечення професійно-технічної освіти. Так, бюджетом на 2017 рік спрямовано освітню субвенцію на  виплату заробітної плати з нарахуванням викладачів загальноосвітнього циклу (загальноосвітня складова становить 41,1% загального обсягу навчального часу) – 37,8 млн. гривень, на стипендії учням – 11,7 млн. грн. Окрім того, на утримання закладів передбачено 54 млн., а з обласного бюджету на галузь виділили додатково 23,9 млн. грн. Таким чином, загальний обсяг видатків та професійно-технічну освіту, порівняно з 2016 роком, збільшено на 34,6 млн. грн. і становить 127,4 млн. грн.

Бюджет з рекомендаціями профільної комісії та правками від депутатського корпусу був прийнятий 49 голосами.

 

Вітаю з прийняттям головного економічного документа області. Сьогодні ми прийняли дуже важливе рішення, яке напряму повпливає на наше життя. Дякую усім депутатам, департаменту фінансів облдержадміністрації, профільній комісії за продуктивну і плідну працю, - звернувся з президії Віктор Овчарук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.