Чи змінить вигляд у Тернополі «пережиток минулого»?

Опубліковано в Новини 24.05.2016

Відповідь на петицію тернополянина, який назвався Павлом Павловим, оприлюднили 10 травня:

"Повідомляємо Вас, що петиція з пропозицією зобов’язати власника приміщень будинку побуту «Роксолана» за адресою вул.Руська,21 в м.Тернополі провести ремонт фасаду цього будинку розглянута та за результатами її опрацювання інформуємо наступне. 

Згідно ст.29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні повноваження, в межах визначених радою, по управлінню майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад. 

Станом, на сьогоднішній день, у вказаній будівлі всі основні приміщення та частина спільного користування загальною площею 3082 кв.м. відчуженні у порядку проведення приватизації, перебувають у приватній власності, співвласниками приміщень створено обслуговуючий кооператив «Пенза Тер Сервіс». 

На балансі виконавчого органу ради та у комунальній власності міста залишилася лише частка площ спільного користування, що становить 15% від загальної площі будинку. 

Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. 

Згідно ст. 319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. 

Ч. 2 ст. 14 ЦК України передбачає, що особа не може бути примушена до дій, вчинення яких не є обов’язковим для неї. 

В зв’язку з викладеним, в межах визначених законом повноважень, враховуючи актуальність піднятого даною петицією питання, виконавчий комітет Тернопільської міської ради листом №5281 від 05.05.2016 року звернувся на адресу керівника обслуговуючого кооперативу «Пенза Тер Сервіс» з проханням спільно із власниками приватизованих приміщень здійснити комплексний ремонт фасаду будинку за адресою вул. Руська, 21 в м.Тернополі".

Петицію підтримало більше трьохсот людей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.