Тернопільщина: контрактників, які були в АТО, чекають позитивні зміни

Опубліковано в Новини 17.05.2016

Демобілізовані, які виявили бажання продовжити службу за контрактом, додаткового навчання не проходитимуть.

Таку директиву підписав начальник Генштабу, Головнокомандуючий ЗСУ, зазначив на брифінгу військовий комісар Тернопільського ОВК Володимир Катинський.

- На сьогодні військовозобов’язані, які проходили військову службу, мають досвід проведення антитерористичної операції і зараховані в оперативний резерв № 1, можуть призиватись на військову службу за контрактом безпосередньо у військову частину. ... Тобто ті військовозобов’язані, які відслужили і бажають продовжувати службу в Збройних силах України і, для прикладу, безпосередньо планують служити в 44 бригаді, командир військової частини подає письмову згоду, військовий комісаріат готує документи, і йде заключення контракту без навчальних центрів. В нас дуже багато з цього приводу виникало коливань, дуже багато людей відмовлялися їхати ще раз вчитися, тому що вони вже рік чи більше провоювали, це люди навчені, це готові захисники батьківщини.

Такі військовозобов'язані протягом трьох діб будуть відправлені одразу у бойові частини. Усі інші, які не служили або такого досвіду не мають, проходитимуть підготовку у начальних центрах, після чого розпочнуть службу. Мінімальне грошове забезпечення контрактників - від 7 тисяч 38 грн, залежно від посади, фахової підготовки та військового звання.

Нагадаємо, набір військових на службу за контрактом в Україні розглядається як альтернатива проведення мобілізації. Однак за другий квартал 2016 року кількість охочих служити за контрактом в області налічує всього 18 %.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.