Віктор Овчарук: «Щеплення - єдиний ефективний спосіб захиститися від вірусу грипу або зробити протікання недуги легшим»

Опубліковано в Новини 13.11.2017

8 листопада, очільник обласної ради отримав щеплення від грипу. Адже цей недуг доволі небезпечний, має важкі ускладнення. Медики наголошують: «Поширення вірусу грипу відбувається повітряно-крапельним шляхом. Навіть короткочасний контакт з людиною, хворою на грип, може привести до захворювання. Виключити всі можливі контакти, на жаль, неможливо. Але ми можемо захистити себе і наших близьких, створивши захисний титр антитіл від вірусу грипу. Для цього необхідна вакцинація.

- Наразі аптечні заклади краю отримали препарати, необхідні для проведення щеплення. Раніше ми користувалися вакциною корейського виробника, цього разу завезли французьку вакцину, – говорить голова обласної ради. -  Вакцинацію слід проводити завчасно, до початку епідемії, оскільки максимальний захист від вірусу виникає тільки через два тижні з моменту введення вакцини. Вакцинуватися необхідно щороку, так як імунітет від конкретного штаму вірусу грипу не довічний і зберігається лише протягом епідемічного сезону. Оптимальним часом для проведення вакцинації проти грипу є період з вересня по грудень. Але якщо з якихось причин ви не встигли цього зробити, то можна провести вакцинацію протягом всієї епідемії. Щеплення - єдиний ефективний спосіб захиститися від вірусу грипу або зробити протікання недуги легшим, нічого дієвішого ще не придумали, - підсумовує  Віктор Овчарук. - Тож кожен має бути відповідальним за власне здоров’я, особливо, якщо належить до групи ризику, - звертається до краян голова обласної ради.
 
Довідково:
Відсоток охоплення вакцинацією проти грипу по області складав 2015-201 6рр. 0,1% (1037 ос.) при плані 5595, середньодержавному показнику – 0,2%. Серед груп ризику при плані 1770 охоплено 654 особи медичних працівників.
Щеплення проводились за рахунок джерел фінансування: власні кошти - 21,4%, кошти підприємств – 15,9%, за кошти місцевого бюджету – 62,7%.
За прогнозом ВООЗ в епідемічному сезоні 2017-2018 років на території України ймовірорно будуть циркулювати наступні штами вірусів грипу:
А/Мічеган/45/ 2015 (H1N1)- подібний вірус
A/Hong Kong /4801 (H3N2)- подібний вірус
B/Brisbane/ 60/ 2008. / 2014

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.