Фахівці визначили, в яких районах Тернопільщини найбільш забруднене повітря

Опубліковано в Новини 13.06.2017

У населених пунктах Тернопілля провели моніторинг стану атмосферного повітря.

Фахівцями ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» з метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та виконання плану лабораторних моніторингових санітарно-гігієнічних, мікробіологічних і біологічних досліджень об’єктів довкілля та інструментальних вимірювань на території Тернопільської області на 2017 рік здійснюється моніторинг стану атмосферного повітря в місцях проживання та відпочинку населення, інтенсивного руху автотранспорту (транспортні розв’язки), зазначила прес-служба ТОЛЦ.

У відповідності до запланованого щоквартального моніторингу з 1 січня по 1 червня фахівцями санітарно-гігієнічних лабораторій ДУ «ТОЛЦ МОЗУ» проведено 1008 вимірювань атмосферного повітря в місцях проживання та відпочинку населення, інтенсивного руху автотранспорту (транспортні розв’язки), з них з перевищенням гранично - допустимих концентрацій 99 ( 9,8%).

Лабораторні дослідження проводились на вміст пилу, окису вуглецю, діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду. 

За результатами лабораторних досліджень перевищення гранично-допустимих концентрацій відмічались в Чортківському, Гусятинському по вмісту пилу -0,53-0,67 мг/м3(при нормі – 0,5мг/м3), в Козівському, Зборівському, Бережанському, Бучацькому, Теребовлянському районах та м. Тернополі по вмісту азоту діоксид – 0,22-0,24 мг/дм3(при нормі – 0,2 мг/м3), вуглецю оксид – 5,1 – 5,9мг/дм3(при нормі – 5,0 мг/м3).

Роботу за даним напрямком фахівці продовжують.


Лікар з комунальної гігієни відділення
організації санітарно-гігієнічних досліджень
ДУ«ТОЛЦМОЗУ» Л.Й.Блажкевич

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.