Вже скоро тернополянам фінансуватимуть їхні проекти

Опубліковано в Новини 28.09.2016

Адже з 1 жовтня розпочне діяти електронна система "Громадський проект", яка реалізовується «Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень за підтримки USAID. Її суть полягає насамперед у залученні громадськості до використання бюджетних коштів, повідомляють в Тернопільській міській раді.

Відтак жителі міста, які мають тернопільську прописку зможуть подавати власні проекти на реалізацію. Однак вони для отримання фінансування повинні пройти через декілька етапів. Перший - етап подання заявки, під час якого проект повинен отримати 25 підписів. Другий етап - Номінаційний комітет. Його суть полягає в технічному відборі поданих проектів на предмет відповідності умовам «Громадського бюджету».

"До Номінаційного комітету входитиме по четверо депутатів міської ради, представників громадських організацій та міської ради. Основне його завдання - технічний відбір проектів на відповідність умовам. Крім того, комітет буде допомагати авторам доопрацьовувати проекти, або, якщо буде дві подібних заявки, комітет пропонуватиме авторам ці проекти об’єднати тощо", - розповідає голова Номінаційного комітету, депутат міської ради Назар Зелінка.

Останнім етапом стане публічне голосування на офіційному сайті або у ЦНАПі, яке можна буде виконати через BankID або безпосередньо у ЦНАПі, пред’явивши паспорт. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів у рамках суми фінансування громадського бюджету, будуть реалізовані у 2017 році.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.