Тернополяни під стінами «білого дому» вимагали повернення своїх рідних-військових

Опубліковано в Проблемне 17.06.2016

Група небайдужих мешканців міста вчора влаштувала мітинг під тернопільським «білим домом». Мирна акція організована рідними військових, служба яких за контрактом давно повинна була минути, а їх і досі не демобілізували. Відтак, тернополяни звернулись за допомогою до обласної державної адміністрації.

За словами мітингувальників, хлопців було призвано на військову службу ще в мирний час, до початку проведення АТО. Однак коли розпочались трагічні події на Сході, солдатам, яких повинні були демобілізувати, подовжили службу на невизначений термін.

«Ми дружини, матері, знайомі, а також небайдужі громадяни зібрались з вимогою звільнити хлопців, які підписали контракти ще до початку особливого періоду, тобто ще в 2011 році – каже одна з мітингувальниць, Соломія Павлишин – контракти були підписані на три роки. Ми не розуміємо доки це буде тривати».

Перший заступник голови облдержадміністрації, Іван Крисак, запевнив тернополян, що вони приймуть всі можливі міри: «Сьогодні ми підготуємо відповідного листа і відправимо його Міністру оборони. Це дасть можливість хлопцям, які підписували контракт на визначений термін, бути відпущеними. Гарантую, що такий лист ми сьогодні відправимо. Думаю, до місяця часу прийде відповідь. Міністерства оборони повинно зреагувати, оскільки протести пройшли у різних містах».

До слова, схожі акції пройшли в Львові, Івано-Франківську, Чернівцях.

 

Ігор Скавінський

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.