Спортивна інфраструктура Тернопільщини поновиться новими масштабними об'єктами

Опубліковано в Актуально 13.06.2018

На Тернопільщині розпочали реалізацію масштабних проектів, які удосконалять спортивну інфраструктуру області та дадуть змогу формувати нову когорту чемпіонів, які прославлятимуть нашу область та державу. Про це на прес-конференції з приводу розвитку спорту розповів голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 Застарілість спортивної інфраструктури області

За словами губернатора, сьогодні стратегія розвитку спорту в області спрямована на те, щоб відволікти дітей та молодь від комп’ютерів і залучити до занять спортом, адже ця проблема набула вже соціального характеру. Для цього на Тернопільщині розвиватимуть спортивну інфраструктуру. Більшість спортивних об’єктів, якими зараз користуються спортсмени області, створювались у 60-70-х роках минулого століття, що зумовило їх застарілість на сьогодні. Окрім цього, існують сучасні вимоги часу, які ставлять питання удосконалення спортивної інфраструктури до рівня спорту не лише України, але й світу.

– Інфраструктура спорту Тернопільщини має формувати нову плеяду переможців, чемпіонів, олімпійців, які прославлятимуть не лише нашу область, але й Україну загалом. Початком нашої роботи у цьому напрямку став 2016 рік, адже тоді ми реалізовували цілу низку проектів, пов’язаних із добудовою та відновленням спортзалів у школах Тернопільської області, а саме: реконструкцію плавального басейну у Козівській ЗОШ № 2, ремонт спортивного залу ЗОШ в селі Ангелівка, капітальний ремонт та перекриття спортзалу школи у Великих Луб’янках, реконструкцію шкільного спортивного залу в Старому Вишнівці, ремонт даху та утеплення стін Чортківської ДЮСШ, будівництво міні-футбольних полів зі штучною травою та встановлення вуличних тренажерів у Козові, Підгайцях, Бережанах, Зборові тошо, – проінформував Степан Барна.

 Міні-футбольні поля зі штучним покриттям

Як повідомив губернатор, починаючи з 2017 року, згідно з Порядком використання коштів, передбачених у держбюджеті для будівництва футбольних полів із штучним покриттям у регіонах України, в Тернопільській області здійснюється будівництво 11-ти міні-футбольних полів зі штучним покриттям розміром 42х22 метри. Вартість одного такого поля становить 1,5 млн грн, з яких 50 % профінансовано у 2017 році з державного бюджету, інші 50 % – з місцевих бюджетів упродовж 2017-2018-х років.

5 масштабних проектів, які пройшли конкурсний відбір

Окрім цього, Степан Барна відзначив 5 об’єктів спортивної інфраструктури на суму понад 33 млн грн, які пройшли конкурсний відбір та реалізовуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та частково інших джерел місцевих бюджетів, які передбачають кошти на розвиток спорту. Так, до цих об’єктів належать: гідротехнічні споруди веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль», спортзал Збаразької районної дитячо-юнацької спортивної школи, спортивна площадка Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів, майданчик із встановленням штучного рулонного покриття на вул. Центральна, 74 у селі Великі Дедеркали Шумського району, реконструкція з добудовою Козівської дитячо-юнацької спортивної школи.

– Реалізація об’єктів спортивної інфраструктури 2017-2018 років є однією із ключових, адже ми матимемо можливість продемонструвати ті проекти, які будуть універсальними та комплексними. Вони даватимуть можливість удосконалюватись спортсменам різних видів спорту, – наголосив Степан Барна.

Новий багатофункціональний «Палац Спорту»

Також голова Тернопільської ОДА зауважив, що 27 млн грн з державного бюджету виділено на будівництво багатофункціонального «Палацу Спорту» у Тернополі. Він буде розташований на місці колишнього стадіону «Текстерно». Новий універсальний «Палац Спорту» міститиме зал для занять баскетболом, волейболом, футзалом, гандболом тощо. Кількість глядацьких місць – 2500.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.