Тернопільські батьки не на жарт стривожені звісткою про реорганізацію школи мистецтв

Опубліковано в Актуально 22.02.2018

Переїзд обласної школи мистецтв імені І. Ґерети до Струсова – вигадки. Про це на прес-конференції щодо реорганізації та збереження закладу запевнив заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

–  Питання про переїзд школи мистецтв до Струсова обговорювалось, але не знайшло розуміння та підтримки ні в представників робочої групи, ні в депутатів, ні в колективі школи, – наголосив Любомир Левкович.

За словами начальника управління культури облдержадміністрації Григорія Шергея, із початку свого існування школа мистецтв була зареєстрована як загальноосвітня. Окрім атестатів, її учні отримують багато знань у плані мистецтва. Наразі остаточно не визначено, чи заклад належить до галузі освіти, чи до галузі культури. Так, школа досі має статус експериментальної. Із 1993 року заклад функціонує за окремо створеною програмою на кожні 5 років. Найголовнішим питанням зараз, на думку Григорія Платоновича, є визначення конкретного статусу школи.

Як пояснив Любомир Крупа, перебуваючи у галузі культурі, школі мистецтв не вистачатиме приблизно 600 тисяч гривень на загальноосвітній компонент. Це, на його думку, призведе того, що вчителі загальноосвітніх предметів залишаться без заробітних плат.

– Питання приміщення для цієї школи обговорюється вже довгий час, але не зрушується з місця, бо є проблема комунального майна обласної ради в Тернополі. Ми довго вели дискусію з міською радою щодо 21-ої школи, але, на жаль, це питання не завершилось позитивом. Міська рада вважає що школа № 21 повноцінна і об’єднувати її з школою мистецтв недоцільно. Ми не бачимо перспективи виокремлення окремого приміщення у Тернополі. Як комплексний варіант ми розглядали інтернат у Струсові. Там паралельно могли б вчитись діти з області, а діти з Тернополя залишились би тут. Ми жодним чином не будемо приймати рішень на погіршення ситуації в школі мистецтв. Більше того, ми будемо шукати шляхи для її покращення, беручи до уваги юридичну перспективу існування закладу, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик

Батьки учнів обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені І. Ґерети кажуть, що влада не хоче їх чути та не веде з ними ніяких діалогів. Люди не знають, чим закінчиться реорганізація школи.

– Я хвилююсь, що мої діти не зможуть більше відвідувати школу мистецтв, а вона їм дуже подобається. Від нашої влади важко добитись чогось конкретного. Одні обіцяють, а потім їх замінюють інші. Те, що пообіцяли перший раз, як правило, до кінця не виконується. Нас можуть зараз перевезти, реорганізувати, а чим це закінчиться для нашої школи і чи вона взагалі буде мати місце в Тернополі – невідомо. На час реорганізації нас можуть переселити в іншу будівлю, але не факт, що ми повернемось назад. Територія школи – досить «хлібне» місце. Ми бачимо, яка там йде забудова та які чутки навколо цього всього. У нас та наших дітей є конституційні права. Ми віддали їх до школи і хочемо, щоб вони там навчались, – розповідає матір двох учнів школи мистецтв Галина Ковтанюк.

Поки невідомо, що чекає експериментальну школу мистецтв. Влада області каже, що зробить все можливе для покращення закладу, який допомагає розвивати дитячі таланти.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.