У свята пасажирів одного з тернопільських тролейбусів пригощали солодощами

Опубліковано в Історія тижня 20.01.2021

Прикрашений ялинковими іграшками салон, кермувальниця у святковому образі та цукерки, які можна отримати за щедрівку, — саме так у свята виглядав один з тролейбусів на маршруті №10.

Про те, як виникла така ідея, водійка тролейбуса Оксана Перняк розповіла «Сороці».

— Хотіла підняти настрій собі і пасажирам. Зазвичай людина коли заходить в тролейбус нічого не бачить, не чує. А так люди вітаються, поздоровляють та й загалом веселішають. Спочатку я просто роздавала дітям цукерки, а потім вирішила придумати щось більш святкове, тож купила костюм, — розповідає пані Оксана. — На Новий рік була в образі Снігурочки але в мережі його трохи розкритикували, мовляв, російський персонаж. Так вийшло, що на Різдво також працювала, цього разу обрала нашу Солоху. На Водохреща вдягнула український народний одяг. Цукерки в свята я роздавала й минулого року але тоді була тільки Снігуркою. Побачила, що людям сподобалося і вирішила цьогоріч повторити.

Діти могли протягом свят отримати солодощі просто зайшовши у тролейбус, а от дорослі мали защедрувати, розповідає кермувальниця.

— Багато було випадків, коли люди чекали або просто впізнавали мене при вході. Бувало таке, що діти не хотіли виходити з тролейбуса, бо тут дають цукерку і мамам доводилося витягувати їх. Тобто, дітям це подобається, їм цікаво. В мене також є дитина, тому я й сама розумію, що одна справа — коли мама купить цукерку, але зовсім інша коли нею вгостить хтось сторонній, — говорить пані Оксана. — Є діти, які просто заходять не очікуючи гостинця. А є й ті, хто зразу поглядує на коробку, бо знає, що там має бути смаколик. Якось цукерки просили навіть в мого напарника і йому довелося пояснювати, що цукерки роздаю я.

Дорослі на так ідею також реагують позитивно, каже Оксана Перняк.

— Люди реагують дуже класно. Я звернула увагу на це ще 31-го грудня: як тільки бачили Снігурочку за кермом, усі спочатку дивувалися, проте потім поздоровляли з прийдешнім, робили селфі, — пригадує пані Оксана. — Теж саме на свята. Мені казали: «Ви зранку просто підняли нам настрій перед роботою».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.