У Вишнівецькій громаді вдруге відбувся унікальний освітній проект «Міняю школу» (фото)

Опубліковано в Соціум 06.04.2018
У Вишнівецькій об’єднаній територіальній громаді 27 березня стартував другий етап проекту «Міняю школу».
Так, 16 дев’ятикласників із Вишнівецької, Старовишнівецької, Бодаківської та Бутинської школи три дні навчались у «штучних» класах для того, щоб отримати нові знання та знайти нових друзів.
Така ініціатива заохочує учнів до навчання, підвищує якість надання освітніх послуг, розвиває пізнавальну активність дітей, а також допомагає завести нові знайомства.
Уперше освітній експеримент відбувався упродовж 6-8 лютого. Тоді участь брали учні 10-х класів. Ініціював проект відділ освіти Вишнівецької селищної ради.
– Ми вирішили започаткувати ініціативу «Міняю школу», оскільки виходимо на шлях формування опорного навчального закладу. На жаль, у місцевих школах немає наповнюваності 10-11-х класів, тому ми вирішили понизити з 3-го до 1-2-го ступінь трьох шкіл. Для того, щоб це пройшло безболісно, ми спробували спершу обміняти дітей 10-го класу та дали їм можливість побувати в різних школах. Учні побачили, що в них будуть комфортні умови для навчання саме в тій школі, яку ми планували створити опорною, – розповіла начальник освіти, культури, молоді та спорту Вишнівецької ОТГ Марія Погранична. 
Другий етап проекту для учнів 9-х класів запропонували провести самі вчителі. Цього разу організатори заклали принцип інтегрованого навчання. Було створено окремі «штучні» класи, до яких входили по 4 дитини з кожної школи. Особливістю другого етапу є те, що вчителі також обмінювались школами. Окрім цього, з учнями працювали психологи, проводили різноманітні тренінги та мініатюри, аби дітям було легше адаптуватись у новому середовищі всього за кілька днів.
У першому етапі учасників обирали за їхнім бажанням. Під час відбору дітей для участі в другому етапі проекту організатори враховували старанну підготовку до уроків, бажання вчитись та пробувати щось нове. Загалом обрали по 4 учні вищого, достатнього, середнього та низького рівнів успішності.
– Такий обмін навчив дітей не тільки продуктивно готуватись до уроків, але й спонукав вчителів прикласти максимум зусиль та використовувати різноманітні інтерактивні технології, аби зацікавити учнів,  каже начальник освіти, культури, молоді та спорту Вишнівецької об’єднаної територіальної громади.
За словами Марії Пограничної, проект «Міняю школу» став доволі успішним. Вчителі зі стажем попрацювали дуже добре. Учні у свою чергу залишились задоволені таким освітнім експериментом.
Підсумки проекту будуть підбивати під час круглого столу, який відбудеться 25 квітня. Саме тоді вчителі обговорять, що саме найбільше зацікавило учнів і чи готові вони йти навчатись в опорну школу.
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.