У Тернополі привітали боксерку Олександру Черевату, яка стала чемпіонкою Азії

Опубліковано в Спорт Автор  soroka 13.09.2024
З 27 серпня по 9 вересня в Об'єднаних Арабських Еміратах (Абу-Дабі) відбувався Чемпіонат Азії з боксу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок.

У складі збірної України участь взяла 14-річна тернопільська боксерка Олександра Черевата. Дівчина виборола титул чемпіонки у ваговій категорій до 40 кг.

Учора в «Палаці спорту» Тернополя Олександрі Череватій вручили нагороди та подарунки.

– Перемога Олександри – це досягнення всього тренерського складу, а також батьків. Без батьків не буває спортсменів! Вітаю Олександру з перемогою! Вперше в історії федерації наша боксерка взяла участь у чемпіонаті Азії та здолала найсильніших суперників з країн, які є лідерами світового боксу,  зазначив президент Федерації боксу Тернопільської області Євген Степанов.

Тренер боксерки Володимир Шнуровський розповів, як Олександра потрапила на чемпіонат Азії.

–  Ми готувалися на чемпіонат Європи, який мав відбуватися у Боснії та Герцеговині. Згодом стало відомо, що участь у змаганнях братимуть представники країни-агресора. Це неприпустимо для нас, тому від чемпіонату ми відмовилися. У зв’язку з цим отримали погодження брати участь в чемпіонаті Азії,– розповів Володимир Шнуровський.  

Тренер боксерки каже, участь у чемпіонаті Азії взяли представники 26 країн світу, тож конкуренція була сильною.

– На останньому чемпіонаті України Олександра травмувала руку, тож ми були змушені змінити план тренувань. Попри це, моя підопічна змогла відновитися та здобути перемогу, – додав Володимир Шнуровський.

Олександра Черевата провела на чемпіонаті Азії два поєдинки. Перший – з представницею Казахстану, другий – з боксеркою з Індії.

– Для мене це надзвичайно важка праця, важка медаль. Я змалечку готуюся посилено. Немає так, що сьогодні буде, як буде, а перед змаганнями почну тренуватися старанніше. Я завжди важко працюю над собою, щоб бути готовою в будь-який момент поїхати на чемпіонат, –розповіла Олександра Черевата.  

Надалі Олександра переходить у категорію «юніори», а тому потрібно грамотно підійти до набору м’язової маси та функціональної підготовки, щоб і надалі перемагати, наголосив Володимир Шнуровський.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.