Чемпіонат Тернопілля з футболу: «Медобори» в лобному протистоянні ґарантували срібло

Опубліковано в Життя краю 19.09.2023

У неділю, 17 вересня, відбулися поєдинки чергових турів чемпіонату Тернопілля в усіх трьох лігах. Один із ключових поєдинків сезону загалом відбувся в Зеленому на Чортківщині, де місцеві «Медобори» приймали заліщицький «Дністер».

Для гостей з Заліщиків цей матч у рамках 14-го, передостаннього туру обласного чемпіонату був останньою нагодою повернутися в боротьбу за срібло. Лише перемога дозволяла гостям скоротити відставання від «Медоборів» і після того сподіватися на вдалі розклади в матчі заключного туру. Проте досвідченіші «Медобори» переграли гостей завдяки голам Полянчука і Чорного 2:0 і тим самим не лише стали недосяжними для «Дністра», а й продовжують боротьбу за чемпіонство.

Наразі на вершині таблиці з 29-ма очками залишається великогаївський «Агрон». У «Медоборів» - 28 пунктів, але вони зіграли 13 матчів, а суперники 12. «Дністер» має 21 очко. Вище команда Ігора Шпікули не підійметься, а з трійки призерів може випасти лише в разі, якщо сама програє заключний матч і якщо решту два поєдинки виграє бучацький «Колос», у якого 16 очок.

Зауважимо, що через участь колективів в аматорському чемпіонаті України, матчі «Подоляни» (Тернопіль) – «Поділля» (Велика Березовиця) та «Агрон» (Великі Гаї) – «Колос» (Бучач) відбудуться 20 вересня.

Поєдинки 13 туру відбулися в першій лізі обласного чемпіонату. Лідери, «Вікнини» з села Вікна, три очки здобули без боротьби, завдяки технічній перемозі, оскільки їх суперник, «Фенікс» з Білої, знявся з чемпіонату. А ось збаразький «Галич» відстав від «Вікнин», оскільки не зумів вдома перемогти «Збруч-Агробізнес» із Підволочиська – 1:1. Ще в одному матчі «Борщів» переміг «Бучач» - 2:0.

За два тури  до фінішу «Вікнини» мають 28 очок, «Галич» - 26, «Збруч-Агробізнес» - 24, «Борщів» - 23, «Бучач» - 10, «Фенікс» - 0.

У другій лізі продовжує приємно дивувати заліщицький «Дністер-2». Зібрана перед сезоном з 16-17-річних гравців команда, адаптувавшись до футболу обласного рівня, у попередніх турах завдавала поразок «Поділлю» з Васильківців і «Гримайлову», а зараз розійшлася миром 0:0 у виїзному поєдинку ще з одним представником лідируючої трійки «Трибухівцями». Між тим, у другій лізі достроково, за два тури до фінішу визначився чемпіон. «Поділля» з Васильківців, перемігши на виїзді 2:0 «Нараїв», стало недосяжним для решти суперників. Так само, здолавши вдома 2:0 «Збараж», ґарантували собі медалі футболісти «Гримайлова».

За два тури до фінішу друголігового турніру «Поділля» має 34 очки, «Трибухівці» - 25, «Гримайлів» - 19, «Нараїв» - 13, «Збараж» - 11, «Дністер-2» - 10.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал
У Тернополі відбулася акція «Писанка Захиснику». Дітки та колективи освітніх закладів підготували великодні гостинці для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.