У Тернополі на весіллі капітана теплохода та журналістки зібрали кошти для ЗСУ

Опубліковано в Життя краю 28.09.2022

Днями у Тернополі одружилися капітан теплохода «Сигма» Віталій Станько та тернопільська журналістка Світлана Шевчук. Під час весілля молодята провели лотерею, аби зібрати кошти для ЗСУ. Зібрані гроші передали для ініціативи «Моя кава для ЗСУ».

Світлана Шевчук розповідає, з майбутнім чоловіком познайомилися кілька років тому завдяки спільним товаришам. Тоді ще спілкувалися як друзі.

– Ми бачилися час від часу в спільних компаніях. Зустрічатися почали випадково, наша історія почалася рік тому. Я була винна йому какао і подумала, що потрібно таки його віддати. З того часу почали частіше спілкуватися. Пропозицію Віталік мені зробив в березні цього року, вже під час війни, – пригадує Світлана.

Зізнається, спочатку святкувати весілля не планували, але за місяць до свята передумали.

– Не планували святкувати весілля, бо через війну не знали, що буде, думали перенести на наступний рік. Але за місяць до свята таки вирішили святкувати. Все ж ми не знаємо, що буде наступного року.  Весілля провели в колі сім’ї. Багато рідних за кордоном і не змогли приїхати через війну, тож були з нами на онлайн-зв’язку, – розповідає Світлана. Весілля організовували двоє, бо не хотіли навантажувати батьків. Було непросто, звичайно, адже підготовку до свята доводилося поєднувати з роботою, але ми впоралися. Щоб було легше, поділили зони відповідальності між собою, підстраховували одне одного.

Світлана каже, вже на етапі організації думали, як можна поєднати весілля та допомогу армії.

 – Мій чоловік займається волонтерством з перших днів війни. Ми часто беремо участь в акції «Моя кава для ЗСУ». Тому, звісно, планували долучитися до збору коштів і якось залучили гостей. Адже завдяки ЗСУ ми мали можливість відсвяткувати народження нашої сім’ї, – говорить тернополянка.

Щоб зібрати пожертви для ЗСУ, молодята вирішили провести на весіллі лотерею.

Наш ведучий Сергій Фаля запропонував організувати аукціон з продажу весільного торту. Але ми вирішили, що будемо проводити лотерею, бо так долучиться більше людей. Подумали, що не кожен може відразу дати велику суму коштів. Тож підготували лотерейні квиточки. Кожен міг пожертвувати від 100 гривень і більше за один квиток, написати на ньому своє ім’я і кинути. Чим більше квиточків, тим більше шансів на перемогу, – розповідає наречена. – Це порівняно невелика сума, тож долучитися до збору міг кожен. Також ми поставили QR-код для пожертв на «Моя кава для ЗСУ» біля фуршетного столу із кавою та чаєм. Там теж кожен міг пожертвувати кошти, але хто скільки закинув таким чином ми, звичайно, не знаємо.

Гостям лотерея сподобалася, до неї всі активно долучалися.

– Гостям дуже сподобалося. Ми тільки сказали і одразу в хід пішли ручки та листочки. Ми з чоловіком теж жертвували кошти, але своїх імен не писали. Переміг в лотереї мій племінник, який купив 10 квиточків, – каже Світлана. – До речі, до закінчення лотереї гості не знали, який буде приз. Ведучий просто сказав, що учасники отримають подарунок від молодят, а коли всі скинули пожертви на ЗСУ, він вказав, що це весільний торт. Але думаю, всім було цікаво, що це може бути.

Завдяки лотереї молодятам вдалося зібрати 4700 гривень на автівку для воїнів. Світлана каже, її чоловік активно волонтерить з перших днів війни.

– У перший день війни мій чоловік (тоді ще був моїм хлопцем) разом зі своїм кумом та друзями зібралися, обговорили, організували логістику, знайшли склад, вихід за кордон по всіх друзях і вже наступного дня отримували допомогу для військових. У перший тиждень війни поїхали на передову, щоб відвезти все необхідне воїнам. Я просто була в шоці, дуже хвилювалася за нього, – каже Світлана. Вони кожного тижня возили все необхідне: продукти, одяг, спальники, ліхтарики, батарейки, телефони тощо. Потім перейшли на машини, які купують для воїнів в рамках акції «Моя кава для ЗСУ». Ми й самі постійно долучаємось до ініціативи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.