Версія для друку

Понад 60 тонн гуманітарної допомоги з Європи вже отримали у волонтерському центрі «Платформа єдності» (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 04.04.2022
Волонтерський центр «Платформа єдності», який діє у Тернополі від початку війни, продовжує приймати гуманітарну допомогу від європейських країн.

Засновник волонтерського центру «Платформа єдності» Тарас Серетний каже, найчастіше передають вантажі з Польщі, Італії, Німеччини.

– З перших днів вторгнення на територію нашої країни ми вирішили організувати такий волонтерський склад, на основі якого почали збирати гуманітарну допомогу як від громадян України, так і від наших партнерів з Європи. До цього долучилися і мої батьки. Допомогу ми перенаправляємо військовослужбовцям та переселенцям, які були змушені покинути свої домівки та переїхати в більш безпечні райони нашої країни,  зазначив Тарас Серетний.

Допомагає розвантажувати та сортувати допомогу волонтер «Платформи єдності» Юрій Самкоуз.

– Прийшла вантажівка з продуктами харчування, з одягом. Сьогодні ми прийшли допомогти перенести ці речі на склад. Так ми і працюємо разом. І стараємося надалі працювати. Один одному допомагаємо,  розповів Юрій Смакоуз.

Долучився до розвантаження й волонтер Олег Озерянець.

– Я приходжу сюди щодня, особливо, коли потрібно розвантажувати чи завантажувати автомобілі. Крім того, ми ще формуємо ящики спеціально для військових, спеціально для дітей, для мам. Формуємо пакети гігієни, одягу, продуктів харчування, – пояснив Олег Озерянець. 

Волонтерський центр «Платформа єдності» зумів об’єднати десятки небайдужих тернополян з єдиною метою – забезпечити надійний тил військовим і вимушеним переселенцям, каже президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

– До нас звернувся Тарас і волонтери для того, щоб ми виділили приміщення для сортування вантажу. Щоб тут волонтери могли вільно працювати, розподіляти вантаж і звідси відправляти його тим, хто цього потребує. Нам приємно, що ми змогли це зробити разом, спільними зусиллями. І я думаю, що разом ми зможемо і побороти нашого ворога, і дійти до перемоги,  наголосила Тетяна Чубак.