У Тернополі обмежили години безкоштовного проїзду для пенсіонерів

Опубліковано в Життя краю 18.03.2021

У період карантинних обмежень одним з болючих питань для тернополян є громадський транспорт. У зв’язку з тим, що що зараз у маршрутках можуть бути заповнені лише сидячі місця, багатом містянам доводиться витрачати набагато більше часу щоб доїхати на роботу або додому.

 Про роботу міського транспорту на сьогоднішньому засіданні міського штабу для боротьби з корона вірусом розповів начальник управління транспортних мереж та зв'язку Олег Вітрук.

– Транспорт працює в штатному режимі. Щодня виїжджає порядка 162-163 автобуси та 47-48 тролейбусів. Хочу підкреслити, що на сьогоднішній день враховуючи карантинні заходи запроваджені в державі, весь транспорт працює на маршрутах з дотриманням карантинних заходів. Однак, хочу підкреслити, що можливо через погіршення погодних умов в години пік на ключових зупинках в окремих напрямках спостерігається скупчення людей, – говорить Олег Вітрук.

Для вирішення цієї проблеми начальник управління транспортних мереж та зв'язку запропонував обмежити в час пік проїзд пільгових категорій. Зокрема, пенсіонерів.

– Для того, щоб зменшити скупчення людей на зупинках в ранковий час та забезпечити належні перевезення медичних працівників, інших працівників критичної інфраструктури, школярів, першочергово, є пропозиція обмежити перевезення пільгових категорій. Зокрема, пенсіонерів за віком і забезпечити їм безоплатний проїзд в період від 10 ранку до 16 години дня, – каже Олег Вітрук.

Він зазначив, що такі обмеження показали позитивний результат в інших містах України, таких як Житомир, Миколаїв та Івано-Франківськ.

– В інших містах це дало позитивний ефект: значно зменшилася кількість пасажирів на зупинках, транспорт краще і якісніше перевозить в години пік людей. В той же час, пільговики мають можливість в поза пікові години відвідувати ринки, магазини, рідних, колег і друзів, – говорить Олег Вітрук.

Зображення з вільних джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.